Tiyatro Oyuncusu Turgay Tanülkü, Gediz Üniversitesi‘Nin Öğrencilerini Eğitecek

Gediz Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu‘nun yaptığı tiyatro çalışmalarının başına Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Turgay Tanülkü(58) getirildi.

Gediz Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu‘nun yaptığı tiyatro çalışmalarının başına Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Turgay Tanülkü(58) getirildi. İlerleyen dönemlerde öğrencilerin kendilerinin yazacağı eserlere yardımcı olacağını belirten Tanülkü, "Bu tip çalışmaların başında durmak beni mutlu ediyor. Böyle güzelliklerle ülkemizde tiyatro belli yerlere gelecek." dedi.

Üniversitede öğrencilerle bir araya gelen Tanülkü, tiyatro ile ilgili bilgiler verdi. Kendisinin de 1953 yılında Uşak‘ta doğduğunu anlatan Tanülkü, Egeli olmasının yanı sıra Gediz Üniversitesi‘nde de öğrenci yetiştirmenin kendisini mutlu edeceğini aktardı.

Öğrenciler ise 40 yılını tiyatroya veren bir uzmanla çalışmanın kendileri için bulunmaz bir fırsat olduğunu söyledi.

Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Yüksek Bölümü‘nden 1976 yılında mezun olan Turgay Tanülkü, aynı yıl Ankara Devlet Tiyatrosu‘nda göreve başladı. 1970-71 döneminde Leningrad‘da Tiyatro Akademisi‘nin drama kurslarına katılarak psikojimnastik eğitimi aldı. Bunun yanı sıra Turgay Tanülkü körler okulu, çocuk ıslahevleri ve Türkiye‘de 8 bölge cezaevinde tiyatro grupları kurarak, bu gruplar aracılığıyla sanata ilgiyi artırdı.

Halen kurduğu gruplarla çalışmalarını sürdüren Tanülkü, 1987-89 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Sahne ve Görüntü Sanatları Tiyatro Anasanat Dalı Oyunculuk Bölümü‘nde rol ve sahne dersleri verdi. Sanatçı 1984‘te Konya‘da Uluslararası Reji Ödülü, Ankara Yarı Açık Cezaevi Oyuncuları‘nın oynadığı Yasalar ve İnsanlar, Misafir adlı oyunlarla Almanya Yeşiller Partisi Barış Ödülü‘nü yine reji dalında 1988-89 döneminde aldı.

Meslek hayatı boyunca birçok sinema, televizyon ve seslendirme çalışmaları yaparak kırılması güç bir rekora imza atan Tanülkü, halen Devlet Tiyatroları Sanatçı kadrosunda görev yapıyor.