Vali Eşi Gülsüm Çolak’ Tan Yoksul Aileye Yardım Eli

Siirt Valisi Musa Çolak‘ın eşi Gülsüm Çolak, ilçe ve köy gezilerinin yanı sıra il merkezinde maddi durumu iyi olmayan aileleri de ziyaret ederek, çeşitli yardımlarda bulunuyor.

Siirt Valisi Musa Çolak‘ın eşi Gülsüm Çolak, ilçe ve köy gezilerinin yanı sıra il merkezinde maddi durumu iyi olmayan aileleri de ziyaret ederek, çeşitli yardımlarda bulunuyor.



Siirt merkez Ulus Mahallesinde ikamet eden 6 çocuklu Mehmet Şen ve Nazife Şen ailesini, yaşadıkları evde ziyaret ederek sahip çıkan Vali eşi Gülsüm Çolak, kirada ve zor şartlar altında yaşayan Şen ailesini, sorunlarını dinlemek ve ihtiyaçlarını gidermek amacıyla ziyaret ettiklerini söyledi.

Gülsüm Çolak, “Bu ailemiz, devletin şefkatli eline ihtiyaç duyuyor. Mutlak suretle bu gibi ailelerimize sahip çıkmak, ihtiyaçlarının imkanlar ölçüsünde karşılanması gerekir. Şen ailesi kirada oturuyor ve önemli bir gelir kaynakları bulunmuyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı‘nca kendilerine yakacak, gıda ve nakdi yardımlar rutin olarak yapılıyor, ancak ailenin yaşam standartlarını bir nebze olsun rahatlatmak amacıyla oturdukları evin onarılması ve ev araç gereçlerinin temini ve diğer temel ihtiyaçlarının giderilmesi için de özel günlerde, gönüllülük esasına göre müdür eşlerinden ve esnaflarımızdan topladığımız yardımlar, bu ailemizin daha rahat bir ortamda yaşamlarını sürdürmelerine yardımcı olacaktır.” dedi.

Şen ailesinin ferdi, öğrenim gören Murat Şen ve Mehtap şen adlı öğrencilerle sohbet eden Gülsüm Çolak, iki öğrencinin okul takiplerinin kendisi tarafından yapılacağını belirtti. Bayan Çolak, çeşitli nedenlerle eğitimlerine ara veren kız çocuklarını tekrar eğitime buluşturmak için çalışmaların devam ettiğini, bu konuda önemli mesafeler alındığını ifade etti.

Daha sonra Baba Mehmet Şen’in iş talebi üzerine, Vali eşi Gülsüm Çolak, imkanlar ölçüsünde yardımcı olacağını ve ilgili mercilerde girişimlerde bulanacağını söyledi.