Ünlü Gitaristin Oğlu Yeniden Hakim Karşısına Çıktı

Hükümetin kemer sıkma politikaları kapsamında üniversite harçlarına getirdiği yeni düzenlemeler sonucu yapılan eylemlere karışan Pink Floyd grubunun gitarcısı David Gilmour‘un oğlu Charlie Gilmour, yeniden hakim karşısına çıktı.

David Gilmour‘un oğlu Charlie Gilmour hakkında, eylem sırasında, Whitehall‘da yer alan anıt mezarlara tırmanırken görülmesi nedeniyle dava açılmıştı. Başbakan David Cameron‘ın barbarlık olarak adlandırdığı eylemler sırasında öğrencilerden bazıları anıt mezarlara tırmanmış, Başbakan Winston Churcill‘in mezarını pislemiş ve Prensin içinde bulunduğu Kraliyet aracına saldırmışlardı.

Whitehall‘ da ant mezarlara tırmanması ve Prens Charles‘ın yer aldığı Kraliyet arabasına saldıranlar arasında yer alması nedeniyle Westminister Magistrates Mahkemesinde tekrar hakim karşısına çıkan Charlie Gilmour, hiç bir açıklama yapmadan korumalar eşliğinde özel araçla mahkeme binasından ayrıldı. Charlie Gilmour‘un suçlu bulunduğu taktirde kargaşaya neden olmak suçundan 5 ila 7 yıl arasında hapis cezası alması bekleniyor.

Yazar Polly Samson‘ın oğlu olan Charlie, annesi ile David Gilmour‘un 1994 yılındaki evlilikleri sonucu Gilmour soyadını aldı. Charlie‘nin biyolojik babası yazar ve aktör olan Heathcote Williams. 21 yaşındaki Charlie Gilmour, Cambridge Üniversitesi‘nde tarih okuyor.

Pink Floyd grubundan Roger Waters, babasını ikinci dünya savaşında kaybetmiş ve savaşı anlatan şarkısı Pink Floyd grubu tarafından Final Cut albümünde yer almıştı ve bu savaşta kazanılan madalya albüm kapağında yer almıştı. Gilmour‘ un tırmandığı Whitehall Anıt mezarları da birinci ve ikinci dünya savaşında hayatını kaybedenlerin anısına dikilmişti.

Kaynak: İHA