Ergün: Türkiye’Yi Gerçek Gündeminden Saptırmak İsteyenlere Fırsat Vermeyeceğiz

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün seçim atmosferinde Türkiye’yi gerçek gündeminden saptırmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceklerini belirtti.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün seçim atmosferinde Türkiye’yi gerçek gündeminden saptırmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceklerini belirtti.

Ekonomik hayata doğrudan yön veren sosyal politika ve demokratikleşme alanındaki çalışmalara ara vermeden devam edeceklerini ifade eden Ergün, “Türkiye’nin gerçek gündemi olan ekonomiye, sanayiye, üretime, ihracata ve istihdama odaklanmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Mersin’e gelerek önce Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nu ziyaret etti. Ziyaretin ardından Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Özbal Çelik Boru tesisinin açılışını yaptı.

Ergün, geçen yıl Ağustos ayında temelini birlikte attıkları tesisin açılışını 1.5 yıl gibi kısa sürede yapmanın mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Krizin yaşandığı dönemlerde karamsarlığa kapılmayın diye tavsiyelerde bulunduklarını anlatan Ergün bir çok sanayicinin bu yönde hareket ederek yatırımlar yaptıklarını söyledi.

Ekonomiyi sadece Ankara‘dan takip etmediklerini vurgulayan Ergün, “Tarsus‘tan takip ediyoruz. Sanayicinin işadamının organize sanayi bölgelerindeki atılımlarından heyecanından takip ediyoruz. Oradan takip ederseniz, gerçekleri daha iyi görürsünüz. Yok oturduğunuz yerden takip ederseniz, Türkiye‘nin gerçeklerini iyi okuma şansına sahip olamayız” diye konuştu.

EVİN BULGURU DİMYATIN PİRİNCİNDEN İYİDİR

Türkiye‘de çeşitli teşvik ve desteklerin bulunduğunu ancak daha fazlasının arzu edilebileceğini anlatan Ergün, Özbal Çelik Boru Yönetim Kurulu Başkanı Yücehan Öztüre‘nin çelik sektörünün beklentileri ve yurt dışındaki uygulamalarıyla ilgili verdiği örneğe atasözüne göndermeye yaparak cevap verdi.

“Komşunun tavuğu komşuya kaz görünür. Ama bizim evin bulguru dimyatın pirincinden iyidir” diyen Ergün, “En büyük teşvik bir ülkede siyasi istikrar ve güvenin sağlanmasıdır. En büyük teşvik ülkenin iç ve dış politikasının sanayici ve işadamına umut ve heyecan vermesidir. Komşuları ile ticareti sıfır problem politikasıyla geliştiren bir siyaset takip etmesidir‘‘ dedi.

Özbal Çelik Boru Yönetim Kurulu Başkanı Yücehan Öztüre ise 20 milyon dolarlık yatırımla alanında Türkiye‘nin en büyük ve modern tesislerinden birini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Öztüre, “Açtığımız 3. fabrika ile yıllık 75 bin ton olan üretimi yeni yatırımla 150 bin tona çıkararak sektördeki gücümüze güç katacağız” dedi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu ise açılan tesisin kent ve ülke ekonomisine önemli katkılar sunacağını kaydetti.

Törende daha sonra, Bakan Ergün ve beraberindekiler, kurdeleyi keserek tesisin açılışını gerçekleştirdi. Cuma namazını Nacarlı Köylüleri ile birlikte kılan Ergün’e çocuklar ilgi gösterdi.

YILDIZ ENTEGRE AĞAÇ SANAYİNİN TEMEL ATMA TÖRENİ

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün daha sonra 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Yıldız Entegre’nin temel atma törenine katıldı.

Ergün burada yaptığı konuşmada ise ülkenin gelişmesinde özel sektörün önemine dikkat çekti.

Açılan fabrikaların sadece fabrika sahiplerine kazandırmadığını ifade eden Ergün, “Bulundukları şehrin tamamına büyük katkı sağlıyorlar” dedi.

Özel sektöre daha iyi bir yatırım ortamı hazırlamak için, mali disipline uyduklarını ifade eden Ergün, “Enflasyon ve faiz oranlarını düşürdük, ekonomiye güven ve istikrar kazandırdık. Ekonomide istikrarı sağlayamayan ülkelerde, iş dünyasının uzun vadeli planlar yapması mümkün olamaz” diye konuştu

Türkiye dünyanın 16’ncı Avrupa’nın ise 6’ıncı büyük ekonomisi olmayı başardığına dikkat çeken Ergün şöyle devam etti: “Şimdi ise ülke olarak 2023 yılına kadar, dünyanın 10 büyük ekonomisinden biri olmayı hedefliyoruz. Bazıları bu hedefin bir hayal olduğunu, bunun asla gerçekleşmeyeceğini söylüyorlar. Çünkü onlar, bu ülkenin kaynaklarına, insanlarına ve girişimcilerine güvenmiyorlar ya da bu ulkenin sahip oldugu potansiyelin farkında değiller. Biz hükümet olarak, bu ülkenin huzur ve refahını artırmak, özel sektöre küresel rekabet gücü kazandırmak ve ülkemizi kalkındırmak için doğru işler yapmaya devam edeceğiz.”

Ekonomik hayata doğrudan yön veren sosyal politika ve demokratikleşme alanındaki çalışmalara da ara vermeyeceklerini ifade eden Ergün, "Türkiye’yi bir açıdan değil, her açıdan değiştirmeye ve geliştirmeye devam edeceğiz. Çünkü ekonomi, dış politika, hukuk, demokrasi, altyapı yatırımları, güvenlik gibi kavramlar, birbirinden bağımsız kavramlar değildir. Haziran ayında yapılacak olan genel seçim, bu açıdan kritik bir süreç olacaktır.” şeklinde konuştu.

Seçim atmosferinde, Türkiye’yi gerçek gündeminden saptırarak tartışma ortamına çekmek isteyenlerin olabileceğini vurgulayan Ergün şunları kaydetti: “Ancak hepinizin içi rahat olsun; çünkü biz, Türkiye’nin gerçek gündemi olan ekonomiye, sanayiye, üretime, ihracata ve istihdama odaklanmaya devam edeceğiz. Genel seçim sürecinin de geride kalmasıyla birlikte, Türkiye’nin uluslararası kredi notunun güvenle yatırım yapılabilir seviyeye çıkacağına inanıyoruz.”

Yıldız Entegre A.Ş Yönetim Kurulu üyesi İsmail Hakkı Yıldız ise istihdam artışı için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

Yıldız 1 yılda tamamlanacak tesiste 400 kişi istihdam edeceklerini kaydetti. Bakan Ergün daha sonra beraberindekiler ile birlikte butona basarak temel atmayı gerçekleştirdi.