Yeşilhisar‘da Artık Okullarda Akıllı Tahta Kullanılacak

Kayseri‘nin Yeşilhisar ilçesinde ‘Her Sınıfa Bir Akıllı Tahta Projesi‘ kapsamında 140 derslikte artık ‘kara tahta‘ yerine ‘akıllı tahta‘ kullanılacak.

Yeşilhisar‘da Artık Okullarda Akıllı Tahta Kullanılacak
Yeşilhisar‘da Artık Okullarda Akıllı Tahta Kullanılacak
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yeşilhisar ilçe Kaymakamlığı işbirliği ile ‘Her Sınıfa Bir Akıllı Tahta‘ projesi tamamlandı. Proje, Yeşilhisar Anadolu Teknik Lisesi‘nde gerçekleştirilen bir programla tanıtımı yapıldı. Programa Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, İl Jandarma Alay Komutanı Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Mehmet Basri Arat, İl Genel Meclis Başkanı Sadettin Aydın, Develi Kaymakamı Enver Ünlü ve projeyi destekleyen hayırseverler katıldı. Program İlköğretim 8.sınıf öğrencisi öğrencilerinin "Akıllı Tahta" üzerinde yaptıkları açıklamalar ve slayt gösterileri ile başladı. Programda konuşan Vali Mevlüt Bilici, projenin öneminden bahsederek "Bu projeyi çok önemsedik. Kayseri‘de vatandaşlarımız çok hayırsever. Buranın özelliği ise birlik beraberlik olması. Ben burada çocuklarımız sunum yaparken geleceğin büyük Türkiye‘sini gördüm. Türkiye dünyada çok kısa sürede hak ettiği yeri alacak. Türk devleti ne zaman birlik olmuşsa dünyanın en büyük devletlerinden olmuştur. Kaymakam bey‘e şu ana kadar ki yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Bu projeyi önemli kılan halkın göstermiş olduğu katkılardır" şeklinde konuştu.

Yeşilhisar Kaymakamı Cafer Sönmez ise, 54 hayırseverin destek verdiği projenin maliyetinin 250 bin lira olduğu bildirirken, bu proje ile 24 okulda 140 derslikte faydalanılacağını söyledi.

Konuşmaların ardından projeye destek veren hayırseverlere plaket takdim edildi.

Kaynak: İHA