Oya Eczacıbaşı ve Görgün Taner'e Legıon D'Honneur Nişanı

İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı Genel Müdürü Görgün Taner, Fransız devletinin en prestijli nişanı sayılan Legion d'Honneur'e layık görüldü. Oya Eczacıbaşı ile Görgün Taner'e Legion d'Honneur nişanları önümüzdeki günlerde törenle takdim edilecek.

Oya Eczacıbaşı ve Görgün Taner'e Legıon D'Honneur Nişanı
İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı Genel Müdürü Görgün Taner, Fransız devletinin en prestijli nişanı sayılan Legion d’Honneur’e layık görüldü. Oya Eczacıbaşı ile Görgün Taner’e Legion d’Honneur nişanları önümüzdeki günlerde törenle takdim edilecek.

İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, Fransa ve Türkiye arasında kültürel bağın güçlenmesine katkılarından dolayı Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Bernard Emié ve dönemin Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner‘in tavsiyesiyle, Fransa Cumhuriyeti tarafından Legion d’Honneur nişanına layık görüldü. Oya Eczacıbaşı, iki ülke arasında oluşturduğu bağ ile Fransız-Türk ilişkilerini yaşatan başlıca aktörlerden biri olarak nitelendirildi.

İKSV Genel Müdürü Görgün Taner, 1 Temmuz 2009 - 31 Mart 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilen Fransa’da Türkiye Mevsimi’nin Türkiye Komiserliği görevini üstlenmişti. Görgün Taner, Fransa’da Türkiye Mevsimi’nin başarısında oynadığı rol ve iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin güçlendirilmesine katkısından dolayı, Fransa Cumhuriyeti tarafından Legion d’Honneur nişanına layık görüldü. Napoleon Bonaparte döneminde 1802 yılından itibaren Fransız Hükümeti’nin üstün başarılarda bulunanları ödüllendirmek amacıyla vermeye başladığı Chevalier dans L’Ordre National de la Legion d’Honneur nişanı Fransız devletinin en prestijli ödülü kabul ediliyor.