Facebook'ta önemli bir yenilik daha açığa çıktı

Facebook 'Beğen' tuşu ile 'Paylaş' tuşu aynı işlevi görecek.

Facebook'ta önemli bir yenilik daha açığa çıktı
Facebook 'Beğen' düğmesini değiştirdi! Facebook en sık kullandığımız özelliklerinden birinde ilginç bir değişiklik yaptı. İşte o değişiklik.

Facebook, 'Beğen' düğmesinde, paylaşım mantığınızı değiştirecek önemli bir değişikliğe gidiyor.

Artık herhangi bir üçüncü parti sitede Beğen düğmesine tıkladığınızda, resimle beraber detaylı bir bağlantı daha yüksek bir önem derecesiyle duvarınızda gösteriliyor. Önceden bir bağlantıyı beğendiğinizde arkadaşlarınız sadece tek satırlık bir bağlantı görüyordu ve duvarınız içinde kaybolabiliyordu.

Bunun anlamı ise artık Beğen düğmesinin 'Paylaş' düğmesi ile aynı işleve sahip olduğu, ancak Facebook Paylaş düğmesinden vazgeçmeyi düşünmüyor. Facebook yetkilisi Malorie Lucich'in Mashable'a yaptığı açıklamaya göre Paylaş düğmesi hayatını sürdürecek ancak Beğen düğmesi 'ileriye yönelik önerilen çözüm'.

Bu geliştirme, bağlantı paylaşmayı kolaylaştırsa da bazı can sıkıcı durumlara yol açabilir. Örneğin çok fazla şey beğeniyorsanız içeriğinizi bunlarla doldurup arkadaşlarınızın sinirini bozma ihtimaliniz var. Bunun dışında Beğen düğmesinin bazı sürümleri, paylaştığınız içerik hakkında yorum yapmanıza izin vermiyor.