Belediye Personel Maaşlarını Zamanında Ödüyor

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç’un yaptığı açıklamalara cevap verdi.

Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Cemal Akın’ın, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un "Torba Yasa" ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmelere cevap verdiği bildirildi. AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç’un "Bu durum en çok Bartın Belediyesi’nin işine yarayacaktır. Çünkü personel giderlerini öne sürerek, ’Paramız yok ne yapalım?’ mazereti ortadan kalkacaktır" ifadelerinin yanlış olduğuna yer verildi. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, "Bartın Belediye Başkanlığı görevine başladığımız 3 Nisan 2009’dan bu güne kadar belediye personelinin giderlerinden yakındığımız olmamıştır. Göreve başladığımızda personelimizin birikmiş olan ikramiye ve sosyal haklarından kaynaklanan alacakları geçen 23 aylık süre içinde ödenmiştir. Personelimize borcumuz yoktur. Bunun yanı sıra 23 aylık sürede hiç de azımsanmayacak hizmetler verilmiş, peş peşe yaptığımız ihaleler ile projelerimize başlanmıştır. Belediyemizin mali yönetimini disipline ederek, halkımızın vergileri ile oluşturulan bütçenin halkın bütçesi olduğu bilinci ile hareket ederek, belediyemizi mali yönden iyi konuma getirdik. Bunu her platformda kamuoyuna ifade etmekteyiz. Belediyemizin şu anda 4 ay personel maaşları ödeyebilecek mali durumu vardır. Hal böyle iken Milletvekili Yılmaz Tunç’un açıklamalarına bir anlam verememekte ve siyasi bir açıklama olarak nitelemekteyiz. Kaldı ki Bartın Belediyesi, Torba Yasa’sı nedeniyle norm kadro fazlası 117 işçisini başka kurumlara gönderme ile karşı karşıyadır. Biz maaşlarını ve sosyal haklarını düzenli şekilde ödediğimiz, kardeşçe sevgi ve saygı içerisinde çalıştığımız personelimizi gönderme taraftarı olmadığımız gibi, personel giderlerini de hiçbir zaman mazeret olarak göstermemekteyiz. Başka kurumlara gönderilmesi gündeme gelen 117 personelimizin aylık gideri 200 bin lira civarındadır. Torba Yasa’sı ile sigorta borçlarımıza yapılandırma yapılması durumunda ise belediyemizden aylık 450-500 bin lira civarında para çıkacaktır. Bu ise mali yönden belediyemizin aleyhine olabilecek bir durumdur" dedi.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, "Milletvekili Yılmaz Tunç’un polemik yapmak amaçlı bu sözlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtir, Bartın Belediyesi’nin siyasi arenaya çekilmek istenmesinden rahatsızlık duyduğumuzu yinelemek isterim. Bartın Belediyesi siyaset yeri değil, hizmet yeridir. Milletvekili Yılmaz Tunç’un bizim gösterdiğimiz bu hassasiyeti aynen göstermesini dilerim" dedi.

Kaynak: İHA