Ahmet Reyiz Yılmaz: "Teröre İdam Yasalaşacak"

Milliyetçi ve Muhafazakar Parti (MMP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, PKK’nın eylemsizlik kararını bitirdiğine yönelik açıklamasına sert tepki gösterdi.

Yazılı açıklama yapan Yılmaz, "MMP olarak BDP ve İmralı’daki teröristbaşını uyarıyoruz. Hiçbirinizin gözünün yaşına bakılmayacak. Bir evladımızın burnu kanarsa 13 Haziran sabahı dünyayı başınıza yıkarız. Terör suçlarına idamın kaldırılmasına bağlı olarak Öcalan’ın kurtuluşunu sağlayan MHP ile başlayan sürecin, AK Parti ile devam ediyor olması terör örgütünün 80 milyonluk Türk milletine şantaj yapmak suretiyle terörü ve PKK faaliyetlerini koz olarak kullanması kabul edilemez. Teröre idam yasalaşacak. MMP,

terör suçlarına bağlı idam cezasını yeniden yasalaşması için gerekli mücadeleyi 13 Haziran’dan itibaren Meclis’te vermeye başlayacaktır" dedi.

Yılmaz, parti olarak gün saydıklarını belirterek, "Son 20 yılda hem MHP hem AK Parti ve hem de CHP, PKK terörünün siyasallaşmasını ve milletimizin başına bela olmasını dış destekli siyasi bir proje olarak beraberce yürütmüşlerdir. MMP bütün bu ihanet projelerine son vermek kararlılığı ile 13 Haziran için gün saymaktadır. MHP ve CHP bu konudaki kendi günahlarını sadece AK Parti’yi suçlayarak temizleyemezler. Bu konudaki bütün suç Meclis’te grubu bulunan üç partinin ortak suçudur" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA