'Bedelli askerlik bekleyenler bu oyuna gelmesin'

Taraf Gazetesi Yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, bedelli askerlik bekleyenlere seslenerek, "Bu oyuna gelmesinler. Herşeyden önce zorunlu askerlik sisteminin kaldırılmasını ve Türkiye'nin profesyonel askerlik sistemine geçmesini savunsunlar. Bunun çözümü budur" dedi.

Beyaz tv ekranlarında yayınlanan Dinamit programının dün akşamki bölümünde Latif Şimşek ve Rasim Ozan Kütahyalı CHP'nin bedelli askerlik teklifini tartıştı.

Bir izleyicinin, "CHP'nin bedelli yasa teklifi konusunda neden Genelkurmay suskun? Ak Parti gündeme getirdiğinde Genelkurmay bunun uygun olmadığı açıklamasını yapmıştı" sorusu üzerine Kütahyalı, "Çok güzel bir soru" diyerek şöyle devam etti:

"Çünkü CHP çıktığı zaman bizim Genelkurmayımız maşallah susuyor. CHP+Genelkurmay=İktidar formülü hala devam mı ediyor. Bakın Genelkurmay konuşsun demiyorum. Ama o zaman herkese karşı susacak. Ben zenginin bundan istifade edip ,fakirin istifade etmemesi konusunda çok huzursuz olurum."

Zorunlu akserliğin kalkması gerektiğini düşündüğünü ifade eden Kütahyalı, "Zorunlu askerlik sisteminin Türk milletine, Türk ordusuna bir yararı yoktur. Profesyonel askerliğe geçilmeli, bu da bir istihdam kapısıdır. Milyonlarca işsiz genç var. Türkiye'nin ekonomisi bunu kaldıracak güçte artık. Ama Türk gençlerinin hepsi buradan gelsin tezgahtan geçsinde orada bir askeri vesayetten korksun isteniyorsa ideolojik olarak böyle bir işlevi gördürenler var zorunlu askerliğe. Onun için bedelli askerlikte samimi olmak lazım" diye konuştu.

Bunun üzerine Şimşek'in, "CHP sami mi" sorusuna Kütahyalı, "Ben emin değilim" cevabını verdi.

AK PARTİ GÜNDEME GETİRDİĞİNDE CHP DESTEK VERMEMİŞTİ

"Türkiye'nin temel konularında popülist yaklaşım ve günlük siyaseti bu halk yutmuyor" ifadesinde bulunan Şimşek, "Kim yaparsa yapsın ister Ak Parti yapsın ister CHP yapsın. Sen bundan beş ay önce Ak Parti bedelli askerliği gündeme getirdiğinde, meclis başkanı düşünülebilir dediğinde, sen CHP olarak bunun karşısında olacaksın, destek vermeyeceksin; ondan beş ay sonra seçim ufukta görününce, 2 ay önce getirip bedelli ile ilgili teklif vereceksin ve bundan siyasi rant elde etmeye çalışacaksın.  Ak Parti'de yapsaydı aynı şeyi söylerdim. Böyle birşey olmaz. Dereyi geçerken at değiştirilmez. Bu resmen dereyi geçerken at değiştirmeye benziyor. Ve de hükümeti sıkıştırmaya çalışıyorlar. Başbakan da çıkıp çaresizlikten belki de referanduma gidebiliriz diyor ne desin yani" değerlendirmesinde bulundu.

"Burada bedelli askelrik bekleyen arkadaşlarımıza sesleniyorum" diyen Kütahyalı, "Bu oyuna gelmesinler. Bir kere bedelli askerlik için mail atan kardeşlerimiz herşeyden önce zorunlu askerlik sisteminin kaldırılmasını ve Türkiye'nin profesyonel askerlik sistemine geçmesini savunsunlar. Bunun çözümü budur" dedi.

TEKLİFİN AYAKLARI YERE BASMIYOR

Eğer CHP samimi bile olmasa CHP için ileri bir adım olduğu görüşünde bulunan Kütahyalı, "O zaman biz CHP'den şunu bekliyoruz askeri vesayetin bütün kalıntılarına karşı çık. Senin genel başkan yardımcın çıkıp 'ordu kağıttan kaplanmış ordu darbe yapmıyor' deyip darbe kışkırıtıcılığı yapacak, öbür tarafta bedelli askerlik diyeceksin. Ama yine de CHP için ileri bir adım olmasını umalım" şeklinde konuştu.

Başbakan'a şu açıdan katıldığına işaret eden Kütahyalı, "Referanduma gidilmeli ve bedelli askerlikte o açıdan topluma sorulmalı. Tabi CHP öyle birşey söyledi ki fakir çocuklar hiç para ödemeden gidecek. Yani o zaman kim gidecek. Ayakları yere basmıyor teklifin. Türkiye'de Türk erkeğinin vatan hizmeti yapıyorum diyerek, bir generalin eşinin köpeğine bakması gibi durumlarda hicap duyuyorum. Orduevinde garsonluk yapmanın ne ilgisi var vatana hizmetle. Bunları tartışmalıyız. CHP mert ve yiğit olsun bunları tartışmaya açsın vallahi burada CHP'yi alkışlarım" diye konuştu.

BEYAZ GAZETE