18 Mart Çanakkale Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü

Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında Şanlıurfa‘nın Ceylanpınar ilçesinde tören ve etkinlik düzenlendi.

İlk tören Hükümet Konağındaki Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başladı. Ceylanpınar

Kaymakam İlker Özerk Özcan, Daire Amirleri, Siyasi Parti Temsilcilerinin anıta çelenk koymasının ardından Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda düzenlenen etkinliğe geçtiler. Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda Ceylanpınar Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı gösteri izlendi. Buradaki törene İlçe Kaymakamı İlker Özerk Özcan, Belediye Başkanı İsmail Arslan, Garnizon Komutanı Piyade Yüzbaşı İlker Duman, Emniyet Müdürü Osman Gül, Daire Amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmenlerinden Mustafa Turan yaptı. Çanakkale konulu şiirlerin okunmasının ardından öğrenciler tarafından oluşturulan müzik dinletisi sunuldu. Yapılan sinevizyon gösterisinin ardından Anadolu Lisesi öğrencilerinin "Çanakkale Geçilmez" konulu tiyatro gösterisinden sonra tören sona erdi.

Kaynak: İHA