Türkiye‘nin Fransa Büyükelçisi Emie, Türkiye‘ye Veda Etti

Fransa Büyükelçisi Bernard Emie‘nin Ankara‘ya veda resepsiyonu Fransa Büyükelçiliği‘nde düzenlendi.

Konukları kapıda karşılayan Emie ve eşi, Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili Osman Paksüt, eski Dışişleri Bakanı Hikmet Çetin, CHP Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Gülsün Bilgehean, eski Büyükelçilerden Osman Korutürk, yerli ve yabancı misyon şefleri resepsiyona katıldı.

Fransa‘nın Ankara Büyükelçisi Emie yaptığı konuşmada, Ankara‘da hem çok zor hem de çok heyecanlı anlar yaşadığını belirterek, geldiği zaman Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin gergin olduğunu söyledi.

Emie, gergin olan Türk-Avrupa Birliği ilişkilerinde zorluklarla Türkiye‘nin Fransa Büyükelçisi Osman Korutürk ile üstesinden geldiklerini ifade etti. Sarkozy‘nin Türkiye ziyaretine de değinen Emie, ziyaretin başarılı olduğunu belirtti. Emie, "asıl konunun Ankara Belediye Başkanı‘nın sakızı değil, Fransa ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlüğü, yoğunluğu" olduğunu kaydetti.

Emie, yeteri kadar Türkçe‘ye hakim olamadığını söyleyerek Türkçe olarak, "Türkiye‘de Fransa‘yı temsil etmek, benim için büyük bir onurdur. Eşim ve ben ülkenizden büyük bir üzüntü ve özlem ile ayrılacağız. Ülkenizi çok seviyoruz. Bir yerlerde sizlerle yeniden karşılaşmayı umuyoruz. Buradaki görevim boyunca benden esirgemediğiniz dostluğunuz ve Türkiye Fransa arasındaki dostluk için yaptığınız katkılardan dolayı binlerce teşekkürler. Sağolun, var olun. Yaşasın Türkiye. Yaşasın Fransa. Yaşasın

Türkiye-Fransa dostluğu" diyerek sözlerini bitirdi.

Kaynak: İHA