Sevgi Evleri Çocuklarına Sarıkamış Kaymakamlığı’Ndan Sıcak İlgi

Sevgi Evleri çocukları Kars’ın Sarıkamış İlçesi’nde kayak kaymanın tadını çıkardılar.

Kars Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki “Sevgi Evleri” olarak adlandırılan yurtlarda kalan derslerinde başarılı olan 25 öğrenci, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’in davetlisi olarak geldikleri Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi’nde gönüllerince eğlendiler.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Sarıkamış Kaymakamlığı işbirliğinde düzenlenen program kapsamında kayak merkezi’ne gelen öğrencilerin bir kısmı, hocalar eşliğinde kayak öğrenirken, diğerleri de kızak kaymanın keyfini yaşadı.

Daha sonra telesiyejlere binerek Bayraktepeyi gezen öğrencilere Kaymakam Ermiş tarafından mangal partisi düzenlendi.

Kayak ve kızakla kayan öğrenciler ikinci defa geldikleri kayak merkezi’nde karın keyfini doyasıya yaşadılar. Bundan sonra da sık sık kayak merkezine gelmek istediklerini söyleyen öğrenciler, Kaymakam Ermiş’e gösterdiği yakın ilgiden dolayı teşekkür ettiler.

Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Sevgi Evleri’nde kalan akıllı pırıl pırıl 25 çocuğa kayak merkezinde mutlu bir gün yaşatmanın gurur verici olduğunu söyledi.

Ermiş; “Bu çocukların yetiştirilmesi ve sosyal yaşama kazandırılmasında devletin yanı sıra herkese sorumluluk düşüyor. “Sevgi Evleri” çocuklarımızla bir gün beraber olduk. Kar’ın, kayağın keyfini birlikte yaşadık. Kış turizminin ne olduğunu anlatmaya, göstermeye çalıştık. Bundan sonrada Sarıkamış’ta yapılacak sosyal aktivitelere bu çocuklarımızı davet edeceğiz” dedi.

Sarıkamış Kaymakamlığı ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce ortaklaşa hazırlanan programa Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı İlhan Özbilen,Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan Gül, Sarıkamış Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Muhammet Cengiz ile “Sevgi Evleri”nde kalan öğrenci ve öğretmenleri katıldı.

Kaynak: İHA