Şehitler Gününde Şehitlikte Kürtçe Ağıt Yükseldi

Şehitler Günü nedeniyle düzenlenen törene katılan şehit yakınları, mezar ziyaretleri esnasında Şehit Mezarı başında Kürtçe ağıtlar yakarak, gözyaşı döktüler.

Şehitler Günü nedeniyle Malatya Şehir Mezarlığı‘ndaki Şehitlikte bir tören düzenlendi. Törene, Vali Ulvi Saran, AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Garnizon Komutanı ve 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral A. Tamer Büyükkantarcıoğlu, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Yılmaz Özkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, il protokolü üyeleri, şehit yakınları, gaziler ve askeri görevliler

ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Valilik, Belediye, Garnizon ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit ve Dul Yetimleri Derneği çelenklerin anıta sunumun ardından saygı duruşu ve saygı atışı yapılarak akabinde İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Kurmay Albay Necdet Tuna yaptı. Kurmay Albay Tuna, Çanakkale Zaferi‘nin önemli bir destan olduğunu belirterek, dönemin en büyük birleşik deniz d onanması ile Türk topraklarına saldırıldığını, ancak Türk askerinin sınırlı mühimmat ve silahla dönemin en güçlü donanmasını yendiğini söyledi.

Kurmay Albay Tuna, "Mustafa Kemal‘i Atatürkleştiren yolda ilk adım olmuştur" dedi.

Anıt Şeref defterini imzalayan Vali Ulvi Saran ise, "Trük milletini var olma ve yok olma mücadelesinin bir sembolü olarak tarihe geçen Çanakkale Zaferi7nin yıl dönümünde, ilk şehidimizden son şehidimize kadar bu vatan için en değerli varlıklarını, canlarını feda edenlerin halen bu topraklar üzerinde huzur ve barış içinde yaşamlarını sürdürmekte olan bizler için ne anlama geldiğinin idraki ve şuuru içindeyiz" dedi.

Konuşmalardan sonra törene katılanlar toplu halde Şehitlik teki mezarları tek tek ziyaret ederek., karanfil bıraktı. Ziyaret esnasında 3 Ekim 2009 tarihinde şehit düşen Şehit Er Şükrü Ulutaş‘ın yakınları Kürtçe ağıt yakarak ağladılar. Şehidin mezar taşını ve mezarını öperek okşayan yakınları, zaman zaman fenalık geçirdi.

Kaynak: İHA