Hisarcık’Ta Şehitleri Anma Etkinlikleri

Kütahya’ya bağlı Hisarcık İlçesinde “Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü “ etkinlikleri çerçevesinde tören düzenlendi.

Törene Cumhuriyet Meydanı‘nda bulunan Atatürk Anıtına Kaymakamlık, Garnizon ve Belediye Başkanlığı çelenklerin konulmasıyla başlandı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Jandarma üst Çvş Kubilay Hüyük günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından tören sona erdi.

Daha sonra Kaymakamlık makamında Kaymakam Mustafa Koç şehit ailelerinin ihtiyaç ve sorunlarını dinledi. Koç, burada yaptığı konuşmada “ Şehitler ve gaziler günlerinde söylediğimiz bir şey vardır. İnsan şehitlik mertebesine ulaşabilmek için hayatta parayla ölçülemeyen canını ortaya koyuyor. Dolayısıyla bizler şehitlerimize minnettarız. Bu sadece 18 Mart günü şehitlerimizi, 19 Eylül günü gazilerimizi resmi törenler yapıyoruz. Ama bizler her dakika, her daim nefes aldığımız sürece bu milletin, bu devletin bir ferdi olarak gerekse devletin görevlisi olarak sizlere minnettarız. Sadece bu günlerde değil, bir sıkıntınız olursa her zaman yanınızdayız.“ dedi.

Daha sonra Hisarcık merkez, Dereköy ve Hasanlar beldelerinde bulunan şehit mezarları ziyaret edilerek çiçek konulup Müftü Mehmet Ceyhan tarafından dualar okundu. Ayrıca şehit yakınları evlerinde ziyaret edilerek acıları paylaşıldı.

Ziyaretlere, Kaymakam Mustafa Koç, Garnizon Komutanı Ahmet Özenç, Belediye Başkanı Mehmet Akbaş, Hasanlar Belediye Başkanı Mehmet Altay, Dereköy Belediye Başkanı İsmail Akbulut, Emniyet Amir Vekili Orhan Şeker, Müftü Mehmet Ceyhan ve şehit yakınları katıldı.

Kaynak: İHA