Hisarcık‘ta Öğretmen Okulunun Kuruluş Yıldönümü Etkinliği

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde Anadolu Öğretmen Lisesinde Öğretmen Okullarının Kuruluşunun 163. Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde emekli öğretmenlerle söyleşi düzenlendi.

Kazım Akbulut ve Mehmet Ali Kurum adındaki emekli öğretmenler okul girişinde okul idarecileri ve öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanarak elleri öpüldü.

Anadolu Öğretmen Lisesi Teknoloji sınıfında düzenlenen söyleşiye emekli öğretmenler 81 yaşındaki Kazım Akbulut, 78 yaşında Mehmet Ali Kurum, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Mehmet Ali Özdemir açılışta yaptığı konuşmada, “Mehmet Ali Kurum hocam ilkokulda benim öğretmenimdi. Onun görüşlerini halen önemsiyorum ve fırsat buldukça kendisini ziyaret ederim. Bu iki öğretmenimiz yaşantılarıyla ve görüşleriyle bizlere ışık tutmaktadırlar. Kendilerine bizleri kırmayarak buraya geldikleri ve hayat tecrübelerini öğrencilerimizle paylaştıkları için çok teşekkür ediyorum. Allah onlara daha uzun ömürler versin “ dedi

Söyleşide ilk konuşmayı yapan emekli öğretmen Mehmet Ali Kurum” Eğitim, öğretim ve ilim çocuğu sevmekle başlar. Çocuğu sevmeyen öğretmen olamaz. Bizler Köy Enstitülerinde yetiştik. Burada öğretmenliğin dışında her şeyi öğrendik. Demircilik, duvarcılık, ipek böcekçiliği, fotoğrafçılık. Etimizle, kemiğimizle ve iliğimizle biz öğretmen yetiştik. Bugün beni okullara ders vermek için çağırsalar gene giderim” dedi.

Emekli öğretmen Kazım Akbulut ise,” Çocuklar size tavsiyem okuyun. Ne okursanız okuyun yalnız okuyun. Okuyanın ekmeği dizinin dibindedir. Kuş uçarak nasibini bulur okuyan misali, okumayan cahil ancak yılan gibi sürünerek rızkını temin eder. Bu bakımdan okuyun. Çünkü bugün imkânlar müsait. Günümüzde sizleri başka yönlere kanalize edebilecek ve yetişmenize mani olabilecek televizyon, bilgisayar ve internet gibi her türlü teknolojik imkânlar var. Bunları yerinde kullanın kendinizi kaptırmayın ve okuyun. “ diye konuştu.

Daha sonra emekli öğretmenler öğrencilerin sorularını cevapladılar.

Kaynak: İHA