Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi

Türkiye Basketbol Federasyonu Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi‘nde (EBBL) Best A.Ş. (Balıkesir) kendi sahasında karşılaştığı Bilecik Belediye sporu 106-63 mağlup ederek 4‘lü finale kaldı. Best‘te hedef Kıbrıs‘taki finalleri kazanıp 2. Lig‘e çıkmak.

RAKİP TAKIM HAVLU ATTI

Daha önce 12 Mart tarihinde Bilecik‘te oynanan çeyrek final turunda Bilecik Belediye-Best Balıkesir müsabakası Best‘in 74-67 üstünlüğü ile sona ermişti. Balıkesir‘de oynanan final maçında ise Best A.Ş., Bilecik‘i farklı yendi. Karşılaşmayı baştan sona üstün bir şekilde götüren Best‘li sporcular adeta şov yaptı. Kurtdereli Kapalı Spor Salonu‘ndaki karşılaşmada seyirci üstünlüğünü de iyi kullanan Best Balıkesir, üçlüklerle maçı kopardı. Öte yandan, maçın son dakikalarında ise bitime 3 dakika kala Bilecik Beledisporlu sporcular beklenmedik bir harekette bulundular. Aniden topu bırakıp Best‘li sporcuları tebrik eden Bilecik Belediye, skobordun 3 dakika göstermesine rağmen beklemeden maçı bitirdi. Best A.Ş., Kıbrıs‘ta yapılacak olan 2. Lig‘e yükselme maçlarına doğrudan katılarak 4‘lü finalde mücadele edecek. Maçın ardından büyük sevinç yaşayan Yırcalı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sırrı Yırcalı Best A.Ş. basketbol takımının sporcularını kutladı.

Bu arada basketbol maçını, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Güneyş Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, Yırcalı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı, oğul Sırrı Yırcalı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuz Kaynak ve BEST A.Ş. genel müdürü ile çok sayıda basketbol sever heyecanla izledi. Balıkesir basınının da büyük ilgi gösterdiği Best A.Ş., maçın ardından sevincini tribündeki Mahşer adlı taraftarlarıyla paylaştı. Basın toplantısında konuşan Bilecik‘in antrenörü erken havlu attıklarını, Best‘in güçlü bir takım olduğunu, sporcuların 3 dakika kala kapanmayacak bir fark için fiziki riske girmek istemeyip oyunu bıraktıklarını söyledi. Best Balıkesir yetkilileri ise takımdan genel olarak memnun olduklarını. Genel menajer Gafur Çoymak, hedeflerinin dörtlü final sonucu 2. Lig‘e çıktıktan sonra Beko Ligi‘ne yükselmek olduğunu söyledi. Kulüp başkanı Yılmaz Yıldırım "3-2-1 şeklinde oyunumuza

devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: İHA