Balıkesirspor Eski Başkanı Rafet Çetinel Mhp‘den Milletvekili Aday Adayı Oldu

Balıkesirspor eski kulüp başkanlarından Rafet Çetinel, MHP‘den milletvekili aday adayı oldu. Çetinel‘in parti binasındaki basın toplantısına çok sayıda partili katıldı.

MHP İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Balıkesir‘in iş, siyaset ve spor camiasının tanınan ve sevilen isimlerinden MHP‘nin eski belediye başkan adayı olan ve bir dönem Balıkesirspor Kulübü Başkanı olarak görev yapan Rafet Çetinel, yeniden aktif siyasete soyundu. İnşaat Mühendisi olan Rafet Çetinel, kendisine ait şirketinde mühendislik ve taahhüt işleri yapıyor. Rafet Çetinel 2007 yılı genel seçimlerinde de MHP‘den 4. sıra milletvekili adayı olarak seçimlere katılmıştı. MHP‘den Belediye Meclis Üyesi seçilen Rafet Çetinel, 2009 - 2010 sezonundaki kulüp başkanlığında 3. Lig‘de olan Balıkesirspor şampiyon olarak 2. Lig‘e yükseldi. O sezonda takım kadrosunda bulunan geçtiğimiz günlerde trafik kazasında hayatını kaybeden Erhan Kayar‘ı rahmetle anan Rafet Çetinel, "Oğlum gibiydi" dediği futbolcuyu anarken gözleri doldu.

MİLLİ ŞUUR İLKELERİ MHP İKTİDARIYLA YAŞATILACAK

MHP Balıkesir Milletvekili Aday Adayı İnşaat Mühendisi Rafet Çetinel, tüm dünya ülkeleri tarafından kabul gören milli doktrin, milli hedef ve milli şuur ilkelerinin 21. yüzyılun yükselenleri olduğunu, ancak son dönemde bu ilkelerin Türk Milletine unutturulmaya çalışıldığını söyledi. Rafet Çetinel, "Onların unutturmaya çalıştıkları milli şuur ilkelerini biz Türk milliyetçileri olarak tek dil tek millet düsturu ve şiarı içerisinde MHP iktidarında yaşatacağız ve yaşattıracağız" dedi. Çetinel, İmralı canisi ile gizli pazarlıkların yürütüldüğü iddiaları, televizyon programlarında sürekli dile getirilen bölücü başının ev hapsi söylemlerinin ileride muhtemelen meclis dolayısıyla milletin önüne getirileceğini belirttiği af söylemleriyle son derece karanlık bir dönemden geçildiği görmemek için kör veya şaşı olmak gerektiğini kaydetti. Hükümetin 8 yılını yıkım dönemi olarak niteleyen MHP Milletvekili Aday Adayı Rafet Çetinel, MHP‘nin tek başına geleceği iktidarda 1. onarım hükümetini kuracaklarını söyledi. Rafet Çetinel, "Hedefimiz 1. onarım hükümetinden sonraki üç genel seçimde de tek başına iktidar olarak 2023 yılında ülkemizi dünyada lider ülke yapmaktır" dedi.

"Türkiye‘m" sevdasıyla yola çıktıklarını vurgulayan MHP Milletvekili Aday Adayı Rafet Çetinel, diğer tüm aday adaylarına da başarılar dilediği konuşmasını, "Yufka yüreklilerle çetin yollar aşılmaz" sözüyle sonlandırdı. Basın toplantısının başında MHP İl Başkanı Mehmet duran, Merkez İlçe Başkanı Bayram Çılgın da kısa birer konuşma yaparak hem partilileri selamladılar, hem de yeni aday adayı Rafet Çetinel‘i kutlayıp başarı dilediler.

Kaynak: İHA