Antalya Chp Taban Hareketi: Atanmış Vekil İstemiyoruz

CHP’nin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı öncesinde Antalya’dan ön seçim sesleri yükseldi.

CHP’nin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı öncesinde Antalya’dan ön seçim sesleri yükseldi. Kendilerine ‘Antalya CHP Taban Hareketi’ adını veren bir grup parti binası önünde toplanarak, 12 Haziran’da yapılacak genel seçimlerde milletvekili adayı olacakların ön seçimle belirlenmesi için eylem yaptı. CHP’liler ‘atanmış vekil istemiyoruz’ sloganı attı ve ön seçim sandığı kurdu.

CHP Antalya İl Başkanlığı önünde toplanan bir grup partili ön seçim taleplerini basın açıklamasıyla dile getirdi. Grup adına basın açıklamasını okuyan CHP Eski İl Disiplin Kurulu Başkanı Mahmut Yıldırım, genel merkezin seslerine kulak vermesini istedi. Milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesi yönünde il ve ilçe örgütlerinin tavsiye kararı alarak CHP Genel Merkezi’ne ilettiklerini hatırlatan Yıldırım, buna rağmen ortada merkez yoklaması yapılacağını ilişkin iddiaların dolaştığına işaret etti. CHP tüzüğünün 58’in maddesini hatırlatan Yıldırım, "Bu maddede, ‘TBMM seçimleri için adayların belirlenmesinde ön seçim, aday yoklaması ve merkez yoklaması yöntemleri uygulanır’ der. Partimizin Antalya’daki çıkış trendini ancak ve ancak ön seçim yapılması durumunda yakalayacağı kaçınılmazdır. Demokratik hakkımız olan ön seçimin yapılmamasını, örgütlerimizin tavsiye kararını hiçe saymak ve demokrasi ayıbı olarak gördüğümüzü bildirmek isteriz. Genel merkezimizin sesimize kulak vermesini ve ön seçim yapılmasını istiyoruz.” diye konuştu. Ön seçim yapılması halinde CHP örgütlerinin daha dinamik çalışacağını vurgulayan Yıldırım, “Genel merkez sesimize kulak versin. Partimizin yetkili organlarının bize güvenmesini istiyoruz." dedi.

Yıldırımın sözleri sık sık "ön seçim" sloganıyla kesildi. "Atanmış milletvekili istemiyoruz”, “Ankara duy sesimizi”, “İşte sandık, işte delege” diyen CHP’lilerin açtığı “Halkın iktidarını, halkın tercihi kuracaktır” pankartı dikkat çekti.