Alaşehir Ticaret Borsası‘ndan Öğrencilere Kitap

‘Türkiye Okuyor‘ kampanyası kapsamında ‘Bir Kitap ta Sizden Olsun Projesi‘ne destek veren Alaşehir Ticaret Borsası, Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürülüğü‘ne bin 300 öğrenci için kitap yardımı yapıyor.

Kaymakamlık makamında yapılan kitap yardımı protokolüne Kaymakam Musa Uslan ile Ticaret Borsası Başkan Vekili Ramazan Kavala, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Yılmaz, Borsa yönetim kurulu üyeleri katıldı. Ticaret Borsası Başkan Vekili Ramazan Kavala yaptığı açıklamada, "Bir Kitap ta Senden Olsun Projesi‘ne destek amacıyla yönetim kurulumuzun kararıyla, kültür hizmetleri kapsamında öğrencilerimize kitap bağışlamayı uygun gördük. Amacımız, günümüzün vazgeçilmezi olan sanal ortamdan çocuklarımızı kurtararak kitap okumaya yönlendirebilmek."dedi.

Kaymakam Musa Uslan da, "Cumhurbaşkanımızın eşi Hayrinüsa Gül tarafından başlatılan kampanyaya sivil toplum örgütlerimiz ve gücü olan girişimcilerimizin destek vermesini istiyoruz. Çağımız bilişim çağı, internet ortamından bilgi edinebiliriz ancak bilgi edinmeyle kitap okuma farklı. Hayatı tanımak, geniş bilgi ağına sahip olmak, kültürümüzü artırmak için kitap okumak zorundayız. Bu kampanya ile ciddi bir okuma kitlesi yakaladık. Okullarımızda ders saatlerinde okuma saatleri ayrıldı. Bilgisayarı müsbet anlamda kullanmasını bilmek elbette yararlı olacaktır. Ancak kitap okumak ayrı bir kültürdür. Bu kültürü gençliğimizin kazanması gerekir. Bunun için de sivil toplum örgütleri ve girişimcilerin desteğine ihtiyacımız olacaktır. Desteği veren herkese teşekkür ediyoruz."dedi.

Ticaret Borsası tarafından ilk ve ortaöğretimde okuyan bin 300 öğrenciye dağıtılacak kitaplar, hikaye, roman, çocuk kitaplarından oluşacak.

Kaynak: İHA