36 Okulun İdarecilerine Kalite Eğitimi Veriliyor

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde 36 devlet okulunun personeline ve yönetici temsilcilerine 5 günlük eğitim ve iç kalite tetkiki eğitimi veriliyor.

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde 36 devlet okulunun personeline ve yönetici temsilcilerine 5 günlük eğitim ve iç kalite tetkiki eğitimi veriliyor.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO), Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kalite Birliği işbirliğiyle yürütülen eğitimin tanıtımı İslam Uyar Anadolu Ticaret Meslek Lisesi’nde yapıldı. Toplantıya BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Aslan, Kalite Birliği Başkan Vekili Prof. Dr. Erkan Işığıçok ve okul müdürü Alaattin Sarı konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye’nin eğitimde büyük sorunları olduğunu belirten BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker, Kalite Birliği ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Yönetimiyle birlikte bu sorunların giderilmesine katkıda bulunacak bir projeye imza atacaklarını söyledi.

Eğitime her türlü desteği vermeye devam edeceklerini vurgulayan Kalite Birliği Başkan Vekili Prof. Dr. Erkan Işığıçok ise 36 okulun her birine BTSO’nun desteğiyle 5 günlük yoğun eğitim vereceklerini ve eğitimin sonunda da katılımcıların TS EN ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemleri belgesi alabilmek için TSE’ye müracaat edebileceklerini belirtti.

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kemal Aslan da, Kalite Birliği’nin büyük fedakarlıklarla yapmış olduğu çalışmalara desteklerinin süreceğini dile getirdi. İslam Uyar Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Alaattin Sarı da “Önümüzdeki sene Türkiye’nin en kaliteli okulu olmaya adayız.” şeklinde konuştu.

Nilüfer İlçe Müdürlüğü tarafından, 15-19 Mart tarihleri arasında yapılacak olan sertifikalı ‘Yönetim Sistemleri” eğitimi, TSE’den Hüseyin Selçuk Selimoğlu tarafından verilecek.