Gazikent Üniversitesi, Güneydoğu Anadolu Fuarı‘na Katıldı

Gazikent Üniversitesi; Diyarbakır Rotary Kulübü tarafından Sümerpark‘ta düzenlenen "5. Güneydoğu Anadolu Yüksek Öğretim Kurumları Tanıtım Günleri"ne katıldı.

Eğitim Fuarı‘nın açılış törenine Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Zülfü Toman, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Metin Direk, Rotary Kulübü Diyarbakır Başkanı Avukat Nizam Gedikli, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Zülfü Toman, bu tür fuarların önemine değinerek, "Öğrenciler, öğrenim görecekleri üniversiteleri, yakından tanıma imkanı buldu" dedi.

Rotary Kulübü Diyarbakır Temsilcisi Avukat Nizam Gedikli de bu yıl 5‘ncisini düzenledikleri fuarın artık geleneksel hale geldiğini, fuara Valilik, Belediye ve Milli Eğitim Müdürlüğü‘nün destek verdiğini söyledi. Gedikli, bu yılki fuara KKTC ve Türkiye‘den 11 özel üniversitenin katıldığını ifade etti.

Diyarbakır‘daki tüm okul ve dershanelerdeki üniversite sınavına girecek olan öğrencilerin, seçmeyi düşündükleri meslek dalını tanımaları, meslek seçimi konusunda bilinçli davranmaları, üniversiteler hakkında fikir edinmeleri amacıyla düzenlenen fuarda Gazikent Üniversitesi standı yoğun ilgi gördü. Fuarda üç gün boyunca öğrencilere üniversiteler hakkında bilgi verildi.

“Bilgi temelli toplum” oluşturma amacıyla Türkiye‘nin dört bir yanında gerçekleştirilen bu tür etkinliklere katılan Gazikent Üniversitesi‘nde Mühendislik - Mimarlık Fakültesi ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ile Hukuk Fakültesi yer alıyor. Sürekli yenilenebilen kaliteli ve dinamik lisans programları, birikimli titiz ve dinamik akademik kadrosu, sürekli araştırmayı, sorgulamayı ve insiyatif kullanmayı teşvik eden eğitim anlayışı ile kendine güvenen, olayları analiz etmeye, yorumlamaya, sorunları tanımaya ve hızlı çözümler üretmeye hazır mezunlar yetiştirmeyi hedefleyen Gazikent Üniversitesi; burs imkanları, kaliteli eğitim anlayışı ve sosyal imkanları ile Diyarbakırlı öğrencilerin de beğenisini kazandı.

Kaynak: İHA