Van İl Müftlüğü‘nün ‘Van Okuyor‘ Kampanyasına Desteği Devam Ediyor

Van İl Müftülüğü‘nün ‘Van Okuyor‘ kampanyasına sağladığı kitap desteği devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül‘ün başlatmış olduğu ‘Türkiye Okuyor‘ kampanyası çerçevesinde Van‘da da düzenlen "Van Okuyor" projesi kapsamında İl Müftülüğü, Halide Edip Adıvar Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerine kitap dağıttı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen kitap dağıtımı İl Müftüsü Nimetullah Arvas ve Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Muhyettin İnci tarafından yapıldı. Öğrencilere, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları‘ndan olan ‘İbadetim‘, ‘Peygamberim‘, ‘Ahlakım‘ ve ‘İnancım‘ isimli kitaplardan oluşan set ve öğretmenlere ise ‘Kur‘an‘dan öğütler‘ isimli iki ciltten oluşan eser dağıtıldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Müftüsü Nimetullah Arvas, ‘Türkiye Okuyor‘ kampanyasının Van ayağı olan ‘Van okuyor‘ kampanyası çerçevesinde geçen yıl 35 bin adet kitap dağıttıklarını belirterek, "Bugün burada Milli Eğitim Müdürlüğümüzün işbirliği ile bir çalışma başlattık. Bugün öğrencilerimize dağıtılan kitaplar aynı zamanda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersleri için de yardımcı kitap olarak hazırlanmıştır. Halide Edip Adıvar Kız Teknik Meslek Lisesi‘nde okuyan 560 öğrenciye ve 50 öğretmene kitap dağıtıldı.

Halide Edip Adıvar Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Sami Salihoğlu ise öğretmen ve öğrencileri adına okullarında böyle bir etkinliğin gerçekleştirenlere teşekkür etti.

Kaynak: İHA