Bakan Demir: Siyaset, Caka Satma Yeri Değildir

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, siyaset makamlarının caka satma yeri değil, hizmet üretme mekanları olduğunu söyledi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, siyaset makamlarının caka satma yeri değil, hizmet üretme mekanları olduğunu söyledi.

    Şanlıurfa’dan Mardin’e gelen Bakan Demir, Kızıltepe ilçe girişinde Milletvekili Mehmet Halit Demir, Vali Vekili Şenol Koca ve protokol üyeleri tarafından karşılandı. Yenilenen Kızıltepe Tapu ve Kadastro İlçe Müdürlüğü‘nde incelemede bulunan Demir, personelle mini bir toplantı yaptı. Bakan Demir, toplantıda hizmet kalitesinin artırılmasını istedi. Hiçbir vatandaşın eli boş gönderilmemesini isteyen Bakan Demir, insanların sorunlarıyla yakından ilgilenilmesini talep etti.

            Bakan Demir, daha sonra beraberindekilerle birlikte ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Fesleğen köyüne geçerek burada Kızıltepe İlçe Tapu Sicil Müdürü Haluk Saruhan tarafından onuruna verilen yemeğe katıldı. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı yemek için 75 koyun kesildi, 2 ton pirinç kullanıldı.

            Bakan Demir’e yemeğe katıldığı için teşekkür eden Saruhan, bölgenin örf ve adetleri hakkında bilgi verdi.

            Önünde aynı anda üç ayrı büyük tepsi içinde pilav üstü haşlanmış et gören Bakan Demir, şaşkınlığını gizleyemedi. Bakan Demir daha sonra toplanan köylülere kısa bir konuşma yaptı. Demir, “Millet artık kendine güvendi. Kendi içinde çıkardığı kadrolarla birlikte bir dünya devi olmayı 9 yıl içinde keşfetti. Bir daha bundan geri adım atmak yok. Güç vermeye devam edeceksiniz. Biz de çalışmaya devam edeceğiz. Ama bunu birlikte yapacağız. Bu milletin hakkını hukukunu savunmak bizim şiarımızdır. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak bizim birinci vazifemizdir. Milletin imkanlarını, millete seferber etmek yine bizim şiarımızdır. Sayın Başbakan’ı izliyorsunuz, sanki bugün iktidara gelmiş gibi azimle sevkle devam ediyor. Bulunduğumuz yerler millete hizmet yerleridir, millete caka satma yeri değildir, gururlanma yeri değildir, kibirlenme yeri değildir. Biz bunun bilincindeyiz.” dedi.