İstiklal Marşı‘nın Kabulünün 90.Yıldönümü

Korkuteli Fatma-Mehmet Cadıl Anadolu Öğretmen Lisesi‘nde İstiklal Marşı‘nın kabulünün 90.yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy‘u Anma Günü nedeniyle program düzenlendi.

Programa Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Erkan Özçelik, Belediye Başkanvekili Ali Kocabörek, Emniyet Müdürü Cahit Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi, siyasi parti ilçe başkanları, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Fatma Mehmet Cadıl Anadolu Öğretmen Lisesi‘nde düzenlenen programda açılış konuşması yapan okul müdürü Durmuş Özokutan, Mehmet Akif Ersoy‘un Türk tarihinin yetiştirdiği ender şahsiyetlerden birisi olduğunu belirterek, “Bir fikir, iman, aksiyon ve dava adamı olan Akif, ömrünü aziz milletimize ve yüce dinimize hizmete adamış örnek bir şahsiyettir” dedi. Öğrencilere Ersoy‘u örnek almalarını isteyen Okutan, “Mehmet Akif Ersoy‘dan alacağımız çok dersler, öğreneceğimiz çok şeyler var. Onu çok iyi tanıyınız, onun Safahat‘ını çok okuyunuz. Unutmayınız ki İstiklal Marşı kolay yazılmadı. Mehmet Akif, ‘Allah bu millete bir daha daha İstiklal Marşı yazdırmasın‘ derken hangi şartlarda yazıldığını en güzel şekilde ifade etmiştir” diye konuştu.

Mehmet Akif Ersoy‘un hayatını anlatan sinevizyon gösteriminin ardından konuşan Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürü Halim İzgi ise “Milletlerin tarihinde önemli olaylar, önemli abide şahsiyetler vardır. Türk tarihinin bu önemli şahsiyetlerinden biri de hiç şüphesiz Mehmet Akif Ersoy‘dur” ifadelerini kullandı.

Fatma Mehmet Cadıl Öğretmen Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu koro İstiklal Marşı‘nı seslendirdi, okul tiyatrosu tarafından Ersoy‘un hayatı sahnelendi. Korkuteli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk ve ortaöğretim okulları arasında düzenlenen şiir, kompozisyon, resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Kaynak: İHA