Bakan Şimşek, Müsiad Şube Açılışı İçin Batman‘a Geldi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği‘nin Batman şubesini açmak üzere bugün Batman‘a geldi.

Basına kapalı olarak Valilik ve AK Parti İl Başkanlığı‘nı ziyaret eden Şimşek, cuma namazı sonrası MÜSİAD Batman şubesinin açılışını yaptı. Dualarla yapılan şube açılışını MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardar, Batman Valisi Ahmet Turhan, milletvekilleri Ahmet İnal, Emin Ekmen birlikte yaptı. Bakan Şimşek açılış sonrası MÜSİAD Batman Şubesi‘nin gala yemeğine katıldı. Yemekte konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardar, 2 haziranda yapılacak olan seçimin ülkeye hayırlar getirmesini dileyerek açışla

katılan başata Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Daha sonra konuşma yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ana muhalefet partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu‘nun son günlerde dile getirdiği her aileye 600 TL maaş verme vaatlerini eleştirerek "Boş laflardır bunlar, bu vaatleri yerine getiremezler" dedi.

Batman için 15 bin kişilik stad çalışması için protokol imzaladığını belirten Bakan Şimşek konuşmasına şöyle devam etti: "Yapılacak stad TOKİ tarafından yapılacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Üniversite yolumuz Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılacak, Dargeçit-Gercüş arası yol yapılıyor. Yeni makine parkı yapılıyor. Özel idare için bu çok önemlidir. Eğitim yatırımlarında Batman Türkiye‘de 2. sıradadır. Eğitim çok önemlidir. Eğitim için her şey yapılıyor. Milli Piyango Gercüş‘te 600 kişilik yurt

yaptı. Köylerden gelen çocuklar buralarda yatıp okul okuyacak. Organize sanayi bölgesinde 4. Etap bile bitti. Buna için 2. organize sanayi bölgesi yeri araştırılıyor. Güneydoğu umut fışkırıyor. Yeter ki huzur olsun, barış olsun. Demokratik ortamı Avrupa standardına çıkartalım. Bunun için gerekli adımları atıyoruz. Ana muhalefet partisinin geri kalmış bölgelerde seçim öncesi verdikleri boş vaatlerdir. Rakamlar tutmuyor. Şimdiden çark ettiler. Eskiden Merkez Bankası karşılıksız para basıyordu. O devir bitti.

Herkese 600-1.200 lira para verecekler. Bunun toplamı 180 katrilyondur. Türkiye‘nin bütçesinin üstündedir. Bunun kaynağını açıklasınlar. Kalifiye eleman sıkıntısını bitirmek için parti olarak 187 bin vatandaşımızı kursa aldık ve harçlık verdik. Kalifiye elemanları iş adamlarına teslim ettik. Ama na muhalefet bunu görmüyor. Krizin faturasını halk ödemedi, etkilendik ama fatura ödemedik. 2001‘de kriz faturasını ödedik. 1999 yılında iç borç 54 milyon. 2000 yılında borç 42 milyara çıkmış. Faiz ödemesi 41

milyar, 122 milyar. 2001 yılında toplanan toplam gelirin tamamı faize yetmiyor. Bu resmin mimarları kim. İşte bunlar vatandaşı boş vaatlerle kandırmaya çalışan malum şahıslardır. Bizden önce 7 hükümet geldi. Ödemiş‘te herkesin kapısına süt koyacağız diyenler Sovyet Rusya‘da olan sistemi konuşuyorlar. Ama çöktüğünü gördüler. 2 milyon taşeron işçiyi kadroya alalım diyenler yıllık 37 katrilyonu nerden bulacaklar. Ancak vatandaş bunu biliyor. Bunun için vatandaş onları seçmeyecek. Yoksulumuza sahip çıkıyoruz.

En önemlisi istikrar ortamını sağlamaktır. Efendim elimizde dosyalar var diyorlar, o zaman gidin savcıya verin. Yolsuzlukla mücadelede Türkiye 180 ülke arasında 50. sırada" dedi.

Konuşma sonrasında MÜSİAD tarafından Bakan Şimşek‘e plaket takdim edildi. Daha sonra Bakan Şimşek MÜSİAD üyelerine rozet taktı.

Kaynak: İHA