Kpss‘Den Yeterli Puanı Aldı, Valilik Atamasını Yapmadı, 7 Aydır İşsiz

Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS)‘ında aldığı puanla ‘Arama Kurtarma Teknisyeni ’ olarak atanan ve büyük sevinç yaşayan Sinan Kulaksız,(29) Sakarya Valiliği’nden gelen bir yazı ile hayal kırıklığına uğradı.

Kpss‘Den Yeterli Puanı Aldı, Valilik Atamasını Yapmadı, 7 Aydır İşsiz
Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS)‘ında aldığı puanla ‘Arama Kurtarma Teknisyeni ’ olarak atanan ve büyük sevinç yaşayan Sinan Kulaksız,(29) Sakarya Valiliği’nden gelen bir yazı ile hayal kırıklığına uğradı. İçişleri Bakanlığı’nın arama kurtarma teknisyeni kadrosuna atanabilmek için en az B sınıfı ehliyeti yeterli görmesine rağmen, Sakarya Valiliği İl Afet Acil Durum Müdürlüğü C sınıfı ehliyeti olmadığı gerekçesiyle Kulaksız’ın atamasını yapmadı. Ataması yapılmayan Kulaksız 7 aydır işsiz.

ÖSYM geçen yıl arama ve kurtarma birlik müdürlüklerinin boş kadrolarını ilan etti. İçişleri Bakanlığı da teknisyen kadrolarına atama şartlarını belirledi. Bu kadrolara atanabilmek için diğer şartların yanında en az B sınıfı ehliyet şartı getirdi. Sinan Kulaksız’ ında KPSS‘den aldığı puan ve diğer şartları yeterli olunca ilan edilen arama kurtarma teknisyeni boş kadrolarına tercihini yaptı. ÖSYM ‘Devlet Personel Başkanlığı Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Kadro ve Pozisyonlarına Yerleştirme Sonuçlarına’ göre Sinan Kulaksız’ı Sakarya Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü’ne arama ve kurtarma teknisyeni olarak atadı. İşe atanmanın heyecanıyla evraklarını hazırlayıp veren ve iş başı yapmak için çağrılmayı bekleyen Kulaksız, Sakarya Valiliği İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’nden gelen bir yazı ile şoke oldu. Diğer illerdeki arama kurtarma birlik müdürlükleri içişleri Bakanlığı’nın belirlediği B sınıfı ehliyet şartını uygularken Sakarya Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü bakanlığın talimatı dışında özel şartlar adı altında C sınıfı ehliyet şartı getirmesi Kulaksız’ı daha başlamadan işinden etti.

"7 AYDIR HAYATIM ALT ÜST OLDU"

Kulaksız, yaşadığı bu durum karşında psikolojisinin bozulduğunu, olayın üzerinden 7 ay geçmesine rağmen kendisini toparlayamadığını söyledi. İçişleri Bakanlığı’nın şartlarının dışında ‘özel şartlar adı altında’ yeni şartlar eklenmesini anlayamadığını ifade eden Kulaksız, "Ayrıca Sakarya Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü’nden başka hiçbir ilde C sınıfı ehliyeti şarkı koymamış. Başka ilden müracaat etseydim atanmada sorun olmayacaktı. Araştırdım diğer illerde atanan arkadaşlardan C sınıfı ehliyet istenmemiş. Bu nasıl bir durum anlayamadım. Hem o kadar emek harcadım hem de o kadar masraf ettim. Atamamın yapılmasına güvenerek sonraki KPSS sınavına girmedim. Ayrıca lisans mezunu olup hakkımı kaybetmemek için de Sakarya Üniversitesi İnşaat bölümü Yapı Öğretmenliği bölümümü yarım yıl uzattım. 7 aydır da ortada kaldım. Kurumlara güvenim sarsıldı. Gittiğim hiçbir kurumdan ise 7 aydın doğru düzgün bir açıklama alamadım. Hayatım alt üst oldu." diye konuştu.

Sakarya Valiliği İl Afet Acil Durum Müdürlüğü’nden ise konu ile ilgili açıklama yapılmayacağı bildirildi.