Burç Okulları’Nda Bumafetya Heyecanı Yaşanıyor

Burç Okulları Matematik- Fen ve Teknoloji Yarışması (BUMAFETYA) 19 Mart Cumartesi günü Özel Burç Özgören Lisesi’nde gerçekleşecek.

Burç Okulları’Nda Bumafetya Heyecanı Yaşanıyor
Burç Okulları Matematik- Fen ve Teknoloji Yarışması (BUMAFETYA) 19 Mart Cumartesi günü Özel Burç Özgören Lisesi’nde gerçekleşecek.

Özel Burç Özgören ve Burç Üçgül Liseleri’nin bu yıl dördüncüsünü organize ettiği yarışma ilköğretim okulları 8.sınıf öğrencileri arasında yapılacak. Bilim olimpiyatlarına katılacak öğrenciler için ‘ilk adım’ amacını taşıyan yarışmada dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecek.

Burç Özgören Liseleri Müdürü Adem Ceylan, ülke genelinde yapılan bilimsel olimpiyatlara büyük önem verdiklerini söyledi. Ceylan, geleneksel hale getirilen BUMAFETYA’yı bu hedef doğrultusunda gerçekleştirdiklerini ifade etti. Burç Okulları’nın eğitim, bilim, olimpiyat, spor, sanat ve kültürel alanda yaptığı başarılı çalışmalarla tanındığını anlatan Ceylan,“Bu organizasyonla 8. sınıf öğrencilerinin matematik-fen ve teknoloji bilincini geliştirmek istiyoruz. Ayrıca çocukların TÜBİTAK’ın bilim olimpiyatlarına olan ilgisini artırarak olumlu rekabet ortamı oluşturarak başarılarını artırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Yarışmanın okullar arası birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi, evrensel bir dil olan matematiğin öğrencilere sevdirilmesi gibi başka yararlarına dikkat çeken Ceylan, yetenekli öğrencilerin teşvik edilip ödüllendirileceğini vurguladı. Okulların önceki yıllarda olduğu gibi bu senede yarışmaya yoğun ilgi gösterdiğini açıklayan Adem Ceylan, programın Adana’nın eğitim–öğretim faaliyetlerine yeni bir heyecan getireceğini sözlerine ekledi. Yarışmada ilk üçe giren öğrencilere altın madalya, cumhuriyet altını, 4,5,6’ıncı olanlara gümüş madalya yarım altın, 7,8,9,10’uncu olanlara ise bronz madalya, çeyrek altın ve başarı belgeleri verilecek. Organizyon da ayrıca öğretmen ve okullarda altın ve teşekkür belgesi ile verilecek. Ödül Töreni 23 Mart Çarşamba günü 17:30-19:00 saatleri arasında Seyhan Kültür Merkezi’nde yapılacak.



YARIŞMAYA BAŞVURU VE KATILIM ŞARTLARI

Yarışmaya Adana merkez ve ilçelerindeki devlet-özel ilköğretim okullarındaki 8.sınıf öğrencileri arasında yapılacak. Her okul 5 kişiden oluşan bir takımla yarışmaya katılabilecek. Ancak, öğrenci yoğunluğunun fazla olduğu okullarda 5 kişiden oluşan birden fazla takımlar ile de yarışmaya iştirak edebilir. Her okul öğrencilerine en fazla bir danışman öğretmen görevlendirecek. Yarışmaya katılım www.burc.k12.tr adresinden yapılacak. Öğrenciler yarışmaya ferdi olarak da başvurabilecek. Başvurular 17 Mart perşembe günü mesai bitimine kadar yapılabilecek.