Resim-sanat sergisi eksik olmayan okul

Siirt’te tek özel okul olan Celal Değer Koleji öğrencileri, görsel sanatlar ve teknoloji-tasarımda yaptıkları eserleri yıl boyunca okulda sergiliyor.



Okul girişinde yer alan mekanda görsel sanatlar ve teknoloji-tasarım eserleri olan resim, sanat, tasarım ve diğer çalışmalarla örnek bir çalışma sergileniyor.
Görsel sanatlar ve teknoloji-tasarım öğretmeni Fatoş Bilgiç rehberliğinde birbirinden güzel sanat eserleri üretiliyor. Özellikle “filografi sanatı, çini sanatı, ambalaj çalışması, strafor çalışması, ebru çalışması ve soyut çalışma” alanlarında sanat eserleri oluşturuyorlar. Haziran ayında yapılacak SBS’ye hazırlanan öğrenciler, sanatla uğraşarak dinleniyorlar.

Eğitim-öğretim yılı boyunca yapılan çalışmaların sergilenmesi, öğrenci ve veliler yanında ziyaretçileri de memnun ediyor. Müdür Şeref Aydur, okulun girişinde, sanat sergi sarayları gibi her zaman göz kamaştıran eserlerin yer aldığını dile getirdi.
Aydur, moral ve motivasyonu sağlayacak çalışmaların yapılması gerektiğini ve öğrencilerin zevkle ve gönülden gelen çalışmaların neticesinde güzel eserlerin ortayı çıktığını söyledi. Eserlerin sergilenmesi ve alttan gelen sınıflara örnek olacak çalışmaların ciddi bir emek mahsulü olduğunu kaydeden Aydur, el emeği göz nuru olarak tasarlanıp hazırlanan bu eserlerin öğrenci, öğretmen, veli ve ziyaretçilerin beğenisini aldığını belirtti.
Müdür Şeref Aydur, "Ebru sanatı başlı başına bir edep, birlik ve beraberliğin sanatı olduğu gibi, çini sanatı, özünde bir emek ve sanat taşıdığı anlamı taşıyor. Yapılan eser okulumuzun girişinde açılan stand ve tezgahlarda sergileniyor. Her zaman yenileri eklenerek güzel bir sanat salonu oluşuyor. Herkes kendi yaptığı eseri görüyor. Sergilenmesinden mutlu oluyor. Sanat, bir anlamda kişiliği ortaya çıkarmaktadır ve mutlu etmektedir.” dedi.