Beşiktaş Karabükspor maçı özeti ve gollerini izleyin

Beşiktaş Karabükspor maçı özeti ve gollerini izleyin.Beşiktaş Karabükspor maçı özeti ve gollerini izle. Beşiktaş Karabükspor maçı özeti ve gollerini izlemek için tıklayınız. İşte Beşiktaş Karabükspor maçı özeti ve gollerini izleyin...

Spor Toto Süper Lig 20. hafta mücadelesinde Beşiktaş, kendi sahasında K. Karabükspor ile 1-1 berabere kaldı. Fi-Yapı İnönü Stadı'nda skordan çok maça damgasını verdiği ve vermediği kararlarla Mustafa Kamil Abitoğlu vurdu.

Beşiktaş Karabükspor maçı özeti ve gollerini izleyinMAÇIN ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ

Beşiktaş Karabükspor maçı özeti ve gollerini izleyinMAÇIN KARELERİ İÇİN TIKLAYINIZ


Spor Toto Süper Lig 20. hafta mücadelesinde Beşiktaş, kendi sahasında K. Karabükspor'u ağırladı. Fi-Yapı İnönü Stadı'nda oynana zorlu mücadele 1-1'lik beraberlikle sona ererken, maçın orta hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu mücadelenin kader adamı oldu.

Kardemir Karabükspor'un golü 55. dakikada Emmanuel Emenike'den, Beşiktaş'ın golü ise 59. dakikada Deumi'nin ters vuruşuyla geldi.

Maçın orta hakemi Mustafa Kamil Abitoğlu ikinci yarının 51. dakikasında Emenike'nin, Hakan'la çarpışması sonucunda 'devam' demesi, 77. dakikada ise Almeida'nın şutunda topun çizgiyi geçmediği yönünde karar vermesi mücadelenin önüne geçti. Ayrıca maç boyunda Abitoğlu'nun çaldığı düdükler iki takım futbolcularını da hayrete düşürdü.

Öte Beşiktaş'ta oyuna ikinci yarı giren Ricardo Quaresma gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.

Bu beraberliğin ardından Beşiktaş puanını 32'ye, Kardemir Karabükspor ise puanını 26'ya yükseltti.

QUARESMA YEDEK KULÜBESİNDE

Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, Kardemir Karabükspor karşılaşmasında yıldız futbolcusu Ricardo Quaresma'yı yedek soyundurdu.

Geçirdiği gribal enfeksiyon nedeniyle Schuster tarafından ilk 11'de oynatılmayan Quaresma, 6 resmi maç sonra sahaya ilk 11'de çıkmadı.

Quaresma'nın yerine orta sahanın solunda Alman futbolcu Roberto Hilbert görev yaptı.

FERNANDES VE ERNST İLK KEZ BİRLİKTE

Schuster, kart cezalısı Mehmet Aurelio ve sakat olan Guti Hernandez'in yokluğunda Fabian Ernst ile Manuel Fernandes'e ilk kez birlikte 11'de şans tanıdı.

Fernandes, Spor Toto Süper Lig'de ilk kez ilk 11'de forma giyerken, Ernst de ligin ikinci yarısında ilk kez ilk 11'de sahaya çıktı.

Savunmayı Ekrem, İbrahim Toraman, Sivok ve İbrahim Üzülmez'den oluşturan Schuster, sol kanatta Simao'ya, forvet arkasında da Nobre'ye görev verdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçında ilk 11'de sahaya çıkan ve 2 gol atan Bobo'yu da yedek soyunduran Alman teknik adam, bu bölgede Hugo Almeida'yı oynattı.

Siyah-beyazlılarda yedek kulübesinde Rüştü, İsmail, Quaresma, Bobo, Necip, Onur ve Erhan yer alırken, Ferrari, Rıdvan, cezalı Aurelio, sakatlıkları bulunan Guti, Cenk, Ersan ve Nihat kadroda yer almadı.

BERND SCHUSTER TRİBÜNDE

İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında hakeme hakaret ettiği gerekçesiyle önce 3 maç ceza alan, ancak cezası bugün Tahkim Kurulu tarafından 2 maça indirilen Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster, karşılaşmayı locadan takip etti.

Hafta içinde Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısında da takımının başında sahada yer alamayan Bernd Schuster, böylece cezasını tamamlamış oldu.

Schuster'in yerine Kardemir Karabükspor maçında sahaya Tayfur Havutçu teknik sorumlu olarak çıktı.

EMENİKE YENİDEN İLK 11'DE

Kardemir Karabükspor'un Nijeryalı futbolcusu Emmanuel Emenike, bir maç sonra takımdaki yerini aldı. Kırmızı kart cezası nedeniyle geçen haftaki Kayserispor maçında forma giyemeyen Emenike, Beşiktaş karşısında ilk 11'de forma giydi.

ON DAKİKADA BİRER NET FIRSAT

Karşılaşmanın ilk düdüğüyle birlikte Beşiktaş atak futbol yapısını sahaya yansıtmak isterken, Kardemir Karabükspor yakın markaj ve rakibi gibi atak bir futbol yapısıyla maça başladı. Siyah-beyazlı ilk dakikalarda özellikle sağ kanadı etkili kullanırken, Kardemir Karabükspor ise Emenike'yi de kullanarak göbekten rakip kaleye ataklar geliştirdi. Öte yandan a Fi-Yapı İnönü Stadı'nda bu şekilde başlayan maçın ilk on dakikasında Beşiktaş ve Kardemir Karabükspor ciddi birer pozisyondan sonuç alamadı. Beşiktaş'ın bulduğu pozisyonda Ekrem kale ağzında pasını Almeida'ya aktaramazken, Karabükspor'un sağ çaprazdan yaptığı vuruş uzak direğin dibinden dışarı gitti.

KARABÜKSPOR SON VURUŞU YAPAMADI

Kardemir Karabükspor bu dakikalardan sonra oyunda dengeyi kurdu ve Beşiktaş kalesine yüklenmeye başladı. Durgun bir görüntü sergileyen Beşiktaş, Karabükspor'un baskılı oyunundan sonra organize ataklar geliştirmekte zorlandı. Konuk ekip Karabükspor, özellikle 30. dakikdan sonra ciddi ataklar geliştirdi ve ilk 45 dakikanın sonunda tam 4 net fırsattan yararlanamayarak soyunmda odasının yolunu tuttu.

EMENİKE YERDE, KARAR DEVAM!

İkinci yarı durgun bir tempoda başarlarken, Beşiktaş savunması yine savunma arkasında kaçırdığı toplarla kalesinde ciddi tehlikeler vermeye devam etti. Bu pozisyonlardan birinde Emenike derinlemesine topta ceza sahası içinde Hakan ile karşı karşıya kaldı. Hakan'ın müdahalesinde Emenike yerde kaldı. Mustafa Kamil Abitoğlu devam ederken, Kardermir Karabüksporlu futbolcular penaltı diye itirazlarda bulundu.

SAVUNMA ARKASINA BİR TOP VE GOL!

Kardemir Karabükspor ataklarında Beşiktaş savunması çaresiz kalırken, yine arkaya düşen bir topta siyah-beyazlı ekip kalesinde golü gördü. 55. dakikada Emenike savunma arkasına atılan topta Sivok ve İbrahim Toraman'ın arasında sıyrılarak Hakan'ın solundan meşin yuvarlağı filelere gönderdi.

DEUMİ'DEN TERS VURUŞ! BEŞİKTAŞ DENGEYİ BULDU!

Beşiktaş yediği golden sonra üzerindeki durgun görüntüyü attı ve santrayla birlikte rakip kaleye yüklenmeye başladı. Kardemir Karabükspor bu baskılı dakikalarda savunmasında çıkmakta zorlandı ve attığı golden dört dakika sonra ters bir vuruşta, meşin yuvarlağı bu kez ağlarında gördü. Simao'nun sol kanattan yaptığı ortada, Deumi, Almeida'dan önce tehlikeyi uzaklaştırmak isterken, ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi.

QUARESMA VE NECİP TAKVİYESİ

Golden sonra Beşiktaş'ta bir dakika bile kaybedilmeden galibiyet için iki oyuncu değişikliği yapıldı. Siyah-beyazlı ekipte Ekrem Dağ ile Manuel Fernandes kenara gelirken, Necip Uysal ile Ricardo Quaresma oyuna dahil oldu. Bu değişiklikten sonra Hilbert, Ekrem'in yerine sağ beke, Quaresma ise sağ açığa geçti. Necip ise orta sahada savunmaya dönük görev yaptı.

ALMEİDA'NIN ŞUTU ÇİZGİYİ GEÇTİ Mİ, GEÇMEDİ Mİ?

Maçta tansiyon tavan yaparken, Mustafa Kamil Abitoğlu zaman zaman çaldığı ve çalmadığı düdüklerle mücadelenin kader adamı oldu. Özellikle Emenike'nin penaltı pozisyonunda sonra Beşiktaş'ın da bir pozisyonunda Abitoğlu, yardımcısına da uyarak devam dedi. 77. dakikada Almeida'nın ceza sahası önünden sert şutunda top önce üst direğe sonra yere çarparak kaleci Tomic'in ellerinde kaldı. Abitoğlu bu pozisyonda devam diyerek tirbünlerin büyük tepkisini çekti.

Karşılaşmanın geri kalan bölümünde Beşiktaş oyunu Kardemir Karabükspor kalesine yıktı. Siyah-beyazlı ekip net fırsatlar bulmasına rağmen kaleci Tomic, kalesinde gole izin vermedi. Çalan son düdükle birlikte Beşiktaş, İstanbul Büyükşehir Belediyespor mağlubiyetinin hemen ardından Kardemir Karabükspor'a da iki puan kaptırmış oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
3. dakikada Nobre'nin pasıyla ceza alanı içinde sağda topla buluşan Ekrem, meşin yuvarlağı altıpasın önünde bekleyen Almeida'ya bırakmak istedi, ancak Kerim bu oyuncudan önce topu kornere gönderdi.
8. dakikada Hakan Söyler'in pasıyla savunmanın arkasında ceza alanı içinde topla buluşan Emenike, Sivok'un müdahalesine rağmen yerden sert vurdu, ancak meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti.
17. dakikada Hilbert'in pasında sağda topla buluşan Almeida, ceza alanına girdiği anda kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta gönderdi.
30. dakikada Bülent Kocabey'in soldan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan İlhan'ın kafa vuruşunda, kaleci Hakan son anda meşin yuvarlağa sahip oldu.
38. dakikada Kardemir Karabükspor'un soldan atağında Sivok'un kafasından seken topu önünde bulan İlhan, kafayla Hakan Özmert'in önüne bıraktı. Bu futbolcu boş pozisyonda plase bir vuruş yaptı, ancak kaleci Hakan'ın müdahale ettiği meşin yuvarlak kornere gitti.
40. dakikada Hakan Özmert'in soldan kullandığı serbest vuruşta ön direkte topla buluşan Bülent Kocabey, sert vurdu, ancak kaleci Hakan bir kez daha yerinde müdahale ile meşin yuvarlağı çeldi. Savunma daha sonra tehlikeyi önledi.