Meclis başkanının eşinin ortalığı karıştıran pozu

İngiliz Avam Kamarası Başkanı John Bercow''un eşi Sally Bercow'un bir otel odasında üzerinde sadece bir yatak çarşafı olduğu halde bir gazeteye verdiği poz tartışma yarattı.

Meclis başkanının eşinin ortalığı karıştıran pozu
Sally Bercow Evening Standard gazetesindeki röportaj ve fotoğrafı, İngiltere ve Avrupa medyasında büyük yankı uyandırırken Sally Bercow'un durduğu pencereden, eşinin başkanlık ettiği parlamento binası görüldüğü dikkat çekti. Röportajda, Bercow eşinin 2009'da bu göreve gelmesiyle hayatlarının nasıl değiştiğini anlatıyor. Sally Bercow, kadınların başkan olduktan sonra eşi John Bercow'a daha fazla ilgi gösterdiğini savunurken, "Ama kıskanmıyorum, çünkü erkekler de benimle daha fazla ilgileniyor" diye konuştu.

Ülkede bomba etkisi yaratan bu sözler ve yayınlanan fotoğrafın ardından bir kesim Bercow’un parlamentonun ağır başlılığına uygun hareket etmemekle, bir kesim ise da kendini İngiliz siyasetinin "First Lady"si sanmakla eleştirdi. Sally Bercow da tartışılan pozu vermesinin "aptalca" olduğunu anlatırken kötü bir niyeti olmadığını, bunun "eğlenceli" olacağını düşündüğünü söyledi. Fotoğrafın oldukça estetik olduğunu belirten Bercow, olayın bu kadar büyümesine şaşırdığını söyledi ve tepkileri 'bir karış çarşafta fırtına koparılması" olarak niteledi.