Kışanak: Verdiğimiz bütün önergeler reddediliyor

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Başkanı Gülten Kışanak, Meclis‘te verdikleri bütün önergelerin reddedildiğni söyledi.



BDP milletvekilleri Şırnak’ta işadamları ile yemekli toplantıda bir araya geldi. Yemekli toplantıya BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak, BDP Şırnak Milletvekilleri Hasip Kaplan ve Sevahir Bayındır, BDP’li belediye başkanları ve BDP’li il ve ilçe teşkilatının yanı sıra çok sayıda işadamı katıldı.

Toplantıda konuşma yapan BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak, “Demokratik özerklik dediğimizde bölücü deyip kıyamet koparıyorlar. Ana dilimizi istiyoruz dediğimizde imkânsızdır, kimse benden ana dil istemesin diyorlar. Bu halk kendi kendini yönetmek istiyor dediğimizde buna karşı çıkıyorlar. Hakikatleri araştırma komisyonu kuralım diyoruz, buna karşı çıkıyorlar. Meclis‘te verdiğimiz bütün önergeleri reddediyorlar. Peki nasıl barışacağız? Şırnak nasıl barışacak? Ankara Şırnak’ın yaşadıklarını görmeden, burada yaşananları açığa çıkarmadan, nasıl barışacağız? Barışmanın ilk adımı yaptığı haksızlığı kabul etmektir. Bunu kabul etmeyenin yeniden bize haksızlık yapmayacağının güvencesi ve garantisi yoktur.” şeklinde konuştu.

Kürtlerin talepleri hakkında konuşan Kışanak, şunları dile getirdi: “Kürtler özgürlüğünü istiyor. Kürtler demokratik özerklik istiyor. Kürtler anadilde eğitim istiyor. Kürtler kimliğini kabul eden bir anayasa istiyor. Kürtler bu ülkenin eşit özgür yurttaşları olarak kendi anayurtlarında öz yönetim hakkına sahip olmak istiyor.”