Chp‘li İnce, Ömer Çelik‘i Tartışmaya Davet Etti

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik‘e yönelik, ‘‘Halkın önünde onun memleketinde Türkiye‘nin 8 buçuk yıllık yönetimini tartışmak istiyorum, o pahalı purolar içen çocukla. Yüreğin, ces

İnce, kent merkezindeki Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi‘nde düzenlenen konferansta, ‘‘Ben de Karadeniz-Rumeli ortak yapımıyım. Bende de Karadenizlilik olduğu için biraz sert konuşursam size benzediğim içindir‘‘ ifadesini kullandı.

12 Haziran genel seçimlerinde parti içindeki kırgınlıkların bir kenara bırakılması gerektiğini ifade eden İnce, şöyle konuştu:

‘‘Adamın birisi namaz kılıyormuş namaz kılarken önünden Mecnun geçmiş, adam demiş ki ‘Görmüyor musun namaz kılıyordum, namazımı bozdun‘. Mecnun şu cevabı vermiş: ‘Benim içimde Leyla‘nın aşkı varken seni görmedim, senin içinde Mevla‘nın aşkı hiç mi yok, beni nasıl görmüyorsun?‘. Bu 12 Hazirandaki seçimde içimizdeki Leyla‘nın, Mevla‘nın, Cumhuriyet‘in, Atatürk‘ün aşkıyla çalışacağız. Bunun için bütün kırgınlıklarımızı, dargınlıklarımızı bir kenara bırakacağız.‘‘

Seçimde bir oy bile kaybetmeye tahammülleri olmadığını belirten İnce, ‘‘Bir oyla ne olur demeyin, bir çivi bir nalı kurtarır, bir nal bir atı, bir at bir yiğidi, bir yiğit bir memleketi kurtarır. Biz böyle dik duran insanlarla yola çıkacağız. Diyeceğiz ki 100 tane koyun olacağına 10 tane aslan olsun. Bu memleket böyle kuruldu. Bu memleket 1920‘lerde gençlerini savaş meydanlarında bırakmıştı. İnsanlar yoksuldu, fukaraydı ama onurluydu, dik durmasını biliyordu‘‘ diye konuştu.

-ÇELİK‘İ TARTIŞMAYA DAVET ETTİ-

Kaynak: AA