Samsunlu işadamı, Diyarbakır’a 16 derslikli okul yaptırıyor

Samsunlu işadamı, Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, Diyarbakır’ın Lice ilçesine 16 derslikli ilköğretim okulu yaptıracak. Okulun protokol imza töreninde konuşan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Öztürk‘ün örnek davranışı takdir ettiğini b



SADECE İLKÖĞRETİMDE 3 BİN 674 DERSLİK AÇIĞI VAR
Lice ilçe merkezinde ortalama 54 öğrencinin bir dersliği paylaştığını anlatan Vali Toprak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öngördüğü derslik başına öğrenci sayısının ise 30 olduğunu vurguladı. Diyarbakır genelinde 3 bin 674 ilköğretim dersliğine ihtiyaç olduğunu ifade eden Toprak, mevcut derslik sayısının 9 bin olduğunu söyledi.
Daha sonra söz alan Metro Turizm Genel Müdürü Necmi Hatipoğlu ise Diyarbakır’daki bir açığın kapatılması noktasında, bu çorbada kendilerinin de tuzu olmasından mutluluk duyduklarını ifade etti. Hatipoğlu ayrıca, işadamı Galip Öztürk’ün Diyarbakır’a 24 derslikli bir Turizm Otelcilik ve Meslek Lisesi daha yaptıracağını müjdeledi.
Yapılan konuşmaların ardından, 16 derslikli ilköğretim okulunun protokolü imzalandı. Diyarbakır Valiliği Toplantı Salonu’nda düzenlenen törene Vali Mustafa Toprak, Avrasya Terminal İşletmeleri Yöneticisi Mevlüt İlgin, Metro Turizm Genel Koordinatör Yardımcısı ve Genel Müdürü Necmi Hatipoğlu, Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur, Lice Kaymakamı Mehmet Kurt ile Diyarbakır’da bulunan otobüs şirketlerinin yöneticileri katıldı.