Taş ocağı tepkisi

Afyonkarahisar'da taş ocaklarındaki çalışmalar nedeniyle zarar gördüklerini ileri süren belde sakinleri, tepkilerini dile getirmek için oturma eylemi yaptı. Merkeze bağlı Beyyazı beldesinde yaşayan kadınlar, beldeye 2 kilometre uzaklıkta bulunan 3 firmaya

Afyonkarahisar‘da taş ocaklarındaki çalışmalar nedeniyle zarar gördüklerini ileri süren belde sakinleri, tepkilerini dile getirmek için oturma eylemi yaptı. Merkeze bağlı Beyyazı beldesinde yaşayan kadınlar, beldeye 2 kilometre uzaklıkta bulunan 3 firmaya ait taş ocaklarındaki patlatmalar ve çalışmalardan dolayı zarar gördüklerini ileri sürerek, kamyonların geçişine engel olmak için taş ocağına giden yolda oturma eylemi gerçekleştirdi. Kadınların oturarak yolu kapattığı eyleme erkekler de destek verdi. Jandarma olay yerinde geniş önlem aldı. Kucaklarına çocuklarını ve torunlarını alarak oturma eylemini gerçekleştiren kadınlar, ‘ölümüne’ eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. Eylemciler, taş ocaklarının verdiği rahatsızlık yüzünden hayvanlarının ve tarladaki mahsullerinin zarar gördüğünü ileri sürdü.
 
Olay yerine gelen Beyyazı Belediye Başkanı Hasan Kocatepe eylemcileri ikna edemedi. Belde sakinlerinin yanında olduğunu ve çözüm yolu üretmek için yetkililerle görüşmelere devam ettiğini dile getiren Başkan Kocatepe ile eylemciler arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Gerginlik, araya diğer belde sakinlerinin girmesiyle büyümeden yatıştırıldı. Eylemin gerçekleştirildiği yerde, eylemcilere gofret, bisküvi ve çay dağıtıldı. Kadınlar, birbirlerine çayları ikram ederken, çocuklara da bisküvi ve gofret verildi. Eylemciler, yetkili bir ağızdan tatmin edecek bir açıklama gelinceye kadar eylemlerini sürdüreceklerini bildirdi. Belde sakinleri, daha önce de taş ocağındaki makineleri taşlayarak ve çocuklarını okula göndermeyerek eylem yapmışlardı.