Çanakkale Savaşı‘nı anlatan gezici müze Alanya’da
Çanakkale Savaşı‘nı anlatan ve içinde askerlerin silah, mermi, elbise ve özel eşyalarının bulunduğu ‘Çanakkale 1915 Gezici Müzesi‘ Alanya’da ziyarete açıldı.
‘Çanakkale 1915 Gezici Müzesi‘nde 6 bin adet eser bulunuyor. Alanya‘da vatandaşların ziyaretine açılan gezici müzenin, Tarihçi Ahmet Uslu tarafından Çanakkale Savaşı‘nı Anadolu‘da anlatmak amacıyla hazırlandığı açıklandı.
Alanya Belediyesi ve Gazeteciler Cemiyet işbirliğinde ilçeye getirilen gezici müze, cuma gününe kadar Alanya’da ziyarete açık kalacak. Müzede savaşta askerlerin kullandığı üç bin mermi ile askerlerin giydiği elbise ve silahlar sergileniyor.
Müze Sorumlusu Erol Burhan, müzenin, bir yılda 14 il ve bir çok ilçede halkın ziyaretine açıldığını söyledi. Burhan, “Çanakkale’de kaybettiğimiz 253 bin vatan evladının hatırasını torunlarının ayağına kadar getiriyoruz. Ziyaretçiler, sergiyi ücretsiz olarak gezebilecekler." dedi.
