Vali Altıparmak: Kayıt dışılıkla etkin mücadele gelir seviyesini artırır

Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Türkiye’de etkin vergi denetimi yapılamadığını söyledi. Kayıt dışılıkla mücadele edilmesi gerektiğini ifade eden Altıparmak, Türkiye’nin Avrupa ülkeleri gibi etkin bir denetim gerçekleştirmesi halinde vatandaşların gelir s



Vergi Haftası Antalya’da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. 22’ncisi gerçekleştirilen hafta kapsamında Antalya Vergi Dairesi çalışanları Atatürk anıtına çelenk koyup, Vali Ahmet Altıparmak’ı makamında ziyaret etti.
Verginin devletin canlılığını sağladığına ilişkin konuşan Antalya Vergi Dairesi Başkanı Mahmut Sütçü, “Çalışan, üreten bir fabrika düşünün. Üretimi sağlayan enerjidir. Vergi de bir enerji gibidir.” dedi. Antalya merkezde 5, ilçelerde 6 ve 8 karma olmak üzere 19 vergi dairesinde bin 140 personelle hizmet verdiklerine değinen Sütçü, vatandaştan alınan verginin hizmet olarak geri döndüğünü söyledi.

Vali Ahmet Altıparmak da 21-27 Şubat tarihleri arasında kutlanacak hafta kapsamında etkili vergi tahsilatı yapılabilmesi temennisinde bulundu. Devlet sistemi içinde vergi toplamanın milletin varlığını hissetmesi açısından önemli unsurlardan birisi olduğunu dile getiren Vali Altıparmak, vergi denetimlerine değinerek, “Avrupa ülkeleri gibi vergi denetimi yapamıyoruz. Sizi suçlamak için söylemiyorum ama genel bir eksiğimiz var. Ciddi manada kayıt dışılık var. Kayıt dışı çalışan çok fazla. Bunların üzerine gidilmesi lazım. Vergisini verenleri de kırmadan denetimlerimizi ciddi şekilde yapmalıyız.” diye konuştu.
Türkiye’de gelir adaleti gibi vergi adaletinin de sağlanması gerektiğine işaret eden Altıparmak, kayıt dışılıkla mücadele edilmesi halinde vatandaşların gelir seviyesinin de artacağını vurguladı.

Ziyarete Mahmut Sütçü’nün yanı sıra Antalya Defterdarı Hidayet Mat ile vergi dairesi çalışanları katıldı.