Pendik'te davul zurna çaldıran Başkan'ın uygulaması

Gelişigüzel park eden araçlar yüzünden sokaklar temizlenemeyince başkan isyan etti. Yanlış park eden araçlar davul zurnayla uyarıldı

Pendik’te temizlik aracının rahat çalışmasını engelleyen park halindeki araçlara belediye ekipleri, ‘davullu zurnalı’ duyuru yapacak. Pendik Belediyesi, robotla temizlik için Kaynarca Mahallesi’ni pilot bölge seçti. Ancak araçların cadde ve sokaklara gelişigüzel park etmeleri, temizlik robotunu çalışmaz hale getirdi. Bunun üzerine Pendik Belediyesi, anons, afiş, broşür ve anket çalışmaları yaparak sürücüleri uyarmayı denedi. Ancak bu uygulamalardan bir sonuç alınamadı.

PENDİK’TEKİ YENİ UYGULAMA DÜN BAŞLADI

Belediye bu kez de yeni bir yöntemle şansını denemeye çalışıyor. Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, ‘Uygulamanın sorunsuz çalışması için bugüne kadar ne yaptıksa olmadı. Bundan sonra davullu zurnalı duyuru uygulamasını başlatıyoruz” dedi. Şahin’in dün sabah araçların başında davul zurna çaldırmasıyla başlatılan uygulamadan sonuç alınıp alınmayacağını önümüzdeki günler gösterecek.

Çekmek çare olmadı

• Pendik Belediyesi, Ravo adı verilen temizlik aracını Hollanda’dan ithal etti. Araç 20 sokağı bir saatte temizleyince uygulamanın genişletilmesine karar verildi. Ancak vatandaşların düzensiz parkı çalışmaları engelledi. Belediye park yasağı olan yerlere bırakılan araçları çekicilerle oldukları yerden kaldırdı. Süpürme işlemini engelleyen araçlar tek tek kaldırılarak mahalle içindeki boş arazilere park edildi. Ancak bu uygulama da caydırıcı olmadı.