14 Şubat Sevgililer günü ( 14 Şubat 2011 - Sevgililer günü)

14 Şubat Sevgililer günü ( 14 Şubat 2011 - Sevgililer günü). 14 Şubat Sevgililer günü ( 14 Şubat 2011 - Sevgililer günü) tıkla. 14 Şubat Sevgililer günü ( 14 Şubat 2011 - Sevgililer günü) tıklayınız. 14 Şubat Sevgililer günü ( 14 Şubat 2011 - Sevgililer günü) için tıklayınız. İşte 14 Şubat Sevgililer günü ( 14 Şubat 2011 - Sevgililer günü)...

Sevgililer Günü her yıl 14 Şubat'ta ülkemizde ve dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Sevgililer Günü için en anlamlı hediye gül olurken Sevgililer Günü'nde birbirinden uzak olanlar ise sms ile bu anlamlı günü kutluyor.Kimi 14 Şubat Sevgililer Günü’nü anlamsız bulurken, kimi kutlamanın ne zararı var diyor? Bu özel gün, ilişkiler için bir fırsat gününe çevirebilir mi ya da ilişkimizi yeniden yapılandırmamıza katkı sağlar mı?...

Yani kimimiz kendi isteklerimiz doğrultusunda, kimimiz sevgilimizin istekleri ya da toplumsal baskı sonucu Sevililer Günü’nü kutluyoruz. İlişkilerine önem veren, emek harcayan her çift zaman zaman özel bir günü beklemeden birbirlerine sürprizler yaparak, birbirlerini mutlu etmek ister zaten... O halde neden Sevgililer Günü’nde bu mutluluk için çaba harcamayalım?.. Pahalı hediyeler peşinde koşmak ya da göz boyamaya çalışarak sorunları görmezden gelmek gerçekçi yaklaşımlar değil; aslolan sevgiyi ve ilişkiyi canlı tutmak ve emek harcamak...

14 Şubat Sevgililer Günü hediyeleri ne olabilir? 14 Şubat Sevgililer Günü için hediyeleriniz hazır mı? 14 Şubat Sevgililer Günü süprizleri neler olacak? 14 Şubat Sevgililer Günü mesajları ve e-katları burada! İlginç sevgililer günü hediyeleri.sevgiliye hediye.sevgililer günü mesajları.14 şubat sevgililer günü.sevgililer günü resimleri.sevgililer günü diyalogları.sevgililer günü fırsatları.sevgililer günü yazıları burada...

Giderek bir sektör halini alan ''14 Şubat Sevgililer Günü''nde, çılgınlığa varan sürprizler bu yıl da sevgilileri bekliyor.Tarihçesi milattan önce 4. yüzyıla dayanan Sevgililer Günü'nde, sevgiliye hediye almanın maliyeti cep yakarken, ''iki gönül bir olunca samanlık seyran olur'' sözünün tarihe karıştığını anlayan sevgililer, yılda bir kez de olsa aşkının büyüklüğünü göstermek için çiçekçilere ve hediyelik eşya mağazalarına koşuyor. ''Seni seviyorum...'' 14 Şubat Sevgililer Günü'nde, pek çok kişi tarafından bu mesajı vermenin asırlardır tercih edilen, güzel, romantik ve mütevazı yöntemi olan gül verme, küçümsenmeyecek bir mali yükü de getiriyor. Tek bir gülün fiyatı bile 5 liradan başlarken, 14 Şubat'ta bu fiyatın iki katını aşacağı belirtiliyor.14 Şubat'ta sevgilisini evinden bir limuzin ile almak isteyenler saatine göre ortalama KDV hariç 600 lira ile 1200 lira arasında kira bedeli ödeyecekler. İddialı hediyeler arasında yer alan tek taş pırlanta bir yüzüğün fiyatı ise taşın kırat cinsinden değerine göre 1,000 dolar ile 30 bin dolar arasında değişiyor.


-SINIR TANIMAYAN ALTERNATİF FİKİRLER-

Sevgilisinin evinin üzerine gökyüzünden kırmızı gül döktürmek bu alternatif sürprizler arasında yer alıyor. Bunun için gerekli olan helikopterlerin bir saatlik kirası 800 avro ile bin avro arasında değişiyor. Dökülecek olan kırmızı güllerin de ayrıca bir maliyeti bulunuyor.Şehrin kalabalık caddelerinde bulunan bilboardlardan aşk ilanı yapmak isteyenler için ise bir adet bilboard'ın bir haftalık kirası 750 lira ile bin lira arasında değişiyor.

-KİŞİYE ÖZEL HEDİYELER-

''Sevgililer Günü''nde fark yaratmak isteyenler için daha birçok alternatif mevcut. Bu alternatiflerden, kişiye özel şarap yaptırmak, günün anlam ve önemine vurgu yapabilecek en iddialı hediyelerden bir diğeri.Kişiye özel yani sevgiliye özel, üzerinde sevilen kişinin adı ve fotoğrafı bulunan bir şarap, özel kutusuyla birlikte sipariş edildiğinde, kargo ücreti hariç toplam 60-150 lira arasında bir maliyetle satın alınabiliyor. İddialı ve unutulmaz bir başka sürpriz ise ilham gelmesini beklemeye de gerek kalmadan, ''sevgili'' için yazılmış, bestelenmiş hatta seslendirilmiş bir parça satın almak. Böyle bir parçayı almak isteyenler, bunu 600 liraya mal edebiliyor. Bu hediye de hiçbir rafta, hiç bir mağazada bulunmayacak gerçekten kişiye özel bir armağan vermek isteyenler için farklı bir alternatif oluyor.''Sevgililer Günü''ne özel değişik hediyelerden biri de kişiye özel yazılmış üzerinde ''sevgili''nin ismi ile fotoğrafı bulunan ve o kişiyi anlatan özel bir kitap. Bu özel kitabın sayfa sayısını, kapağını ve içeriğini tamamen kişiye özel yapmanın maliyeti ise 39 lira ile 50 lira arasında değişiyor.Kişiye özel yaptırılabilecek hediyelerden büyüklüğüne göre fiyatı değişen yap-bozlar (puzzle) vatandaşlara 45 lira ile 150 lira arasında, üzerinde isim yazılı olan kişiye özel dikilmiş gömlekler ise 150 lira ile 200 lira arasında bir ücrete mal oluyor.

ÇİÇEK TALEBİ PATLADI

Kesme çiçek üretiminde söz sahibini kentlerden Yalova'da, 14 Şubat Sevgililer Günü'nün yaklaşması nedeniyle çiçek satışlarının yaklaşık 3'e katlandığı bildirildi. Flora Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Yalova Şubesi Müdürü Fevzi Alton, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi artan talep nedeniyle hareketli günler yaşadıklarını söyledi. Alton, kooperatifin Yalova şubesindeki mezatta, Yalova, Antalya, İzmir ve Mersin'de üretilen, yaklaşık 50 çeşit çiçeğin açık artırma yöntemiyle satışa sunulduğunu belirterek, birçok ilden çiçekçilerin Yalova'ya çiçek almak için geldiğini kaydetti.

Kooperatifin, Türkiye genelinde 16 şubesi bulunduğuna dikkati çeken Alton, şöyle konuştu:

''Normal günlerde 80–90 koli satış yapılırken Sevgililer Günü haftasında koli satışları günlük 150-250 koli civarına ulaştı. Bu hafta kooperatifimiz Türkiye genelinde 20 bin koli çiçeğin yanı sıra 2 milyon gül satışı yapacak. Yalova'da bin koli çiçeğin yanı sıra 120-130 bin gülün satışının yapılması bekleniyor. Cumartesi ve Pazar günü mezatımızda daha fazla satış gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz.''

Alton, Yalova'nın çeşidi ve üretimi açısından Türkiye'de sayılı illerden biri olduğunu vurgulayarak, ''Sevgililer Günü'nde kooperatifimizden satışa sunulan çiçeklerin 3'te 1'ini Yalova ili karşılıyor'' dedi. Mevsim itibariyle Yalova'da üretilen gülün çok az sayıda olduğuna işaret eden Alton, ''Güllerin çoğunluğu Mersin'den geliyor. Yalova'da hava şartları nedeniyle bu aylarda gül üretimi düştüğü için genellikle güney illerinden getirilenler satışa sunuluyor'' diye konuştu.Alton, kooperatifin Türkiye genelinde 4 bin 500'ü aşkın üyesi bulunduğunu, ancak Sevgililer Günü'nde yapılan satışların yüzde 60'ının İstanbul'da gerçekleştiğini kaydetti.

14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ MESAJLARI

Hanı en güzel aşklar imkansız gelir ya insana, imkansız olduğun için aşığım sana!.. Sevgililer günü kutlu olsun bir tanem, seni çok seviyorum.

Gözlerin nehir kirpiklerin köprü olsa, ben üzerinden geçerken ipler kopsa ve düştüğüm yer dudakların olsa. Sevgililer gününde bir öpücük borçlusun bana...

Nasıl ki uzaktaki yıldız parlak gelirse insana, uzakta olduğun için tutkunum sana! Hanı en güzel asklar imkânsız gelir ya insana, imkânsız olduğun için tutkunum sana.

Sen çöllerde serap, engin denizlerde yakamoz, ormanın derinliklerinde ki huzur gibisin, ışığım sensin, güneşimsin... Bil ki çok özlendin... Sevgililer günün kutlu olsun!

Denizi içerken maviler takıldı boğazıma, karaya vuran balık gibi çırpınıyorum. Mavi gözlerini özlüyorum. Sevgililer günün kutlu olsun.

Hadi gel tut ellerimi! Benimle yan! Benimle meydan oku her çaresizliğe! Benimle uyu benimle uyan. Birlikte varalım nice yıllara

HEM SEVGİLİLER HEM DE MEVLİD KANDİLİ

Bugün Sevgililer Günü. Arap takvimindeki farklılık nedeniyle Mevlid Kandili de bu yıl 14 Şubat gününe kaydı. Onun için bugün hem “Sevgililer Günü”, hem de “Mevlid Kandili” kutlanacak. (Hicri-İslami Takvimde yıl 354-355 gündür. Miladi takvim ile arasında 11 gün fark vardır. Bu nedenle bayram ve kandil günleri her yıl Rumi takvime göre kayma gösterir.) Bugün isteyen, Sevgililer Gününü, isteyen Mevlid Kandilini, isteyen ikisini birden kutlar. Sevgililer Günü, hıristiyan kökenli bir bayram iken, giderek din ile ilişkisi kesildi. Ticari amaçlı bir bayram oldu. Açık anlatımıyla “Alış verişi coşturma bayramı”na dönüştü. Müslüman hıristiyan farkı olmadan insanlar birbirine hediye almaya, hediye almak için para harcamaya başladı. Sevgililer Günü öncesi insanlar alış verişe yönlendiriliyor. Bunun sonunda da piyasalarda canlılık artıyor. Kandiller ise, Müslümanlar için kutsal günler-gecelerdir. Müslümanlarin “kandil” olarak isimlendirdikleri kutsal gecelerin sayısı beştir.Önemli bir gece. Bunlar (1) Mevlid Kandili 11/12 Rebiülevvel, (2) Regaip Kandili 5/6 Recep, (3) Miraç Kandili 26/27 Recep, (4) Berat Kandili 14/15 Şaban ve (5) Kadir Gecesi 26/27 Ramazan’dır. Kandil gecelerinin ibadet ile geçirilmesi ‘sünnet’tir. Kandil geceleri ve mevlid törenleri bizim halkımız için büyük önem taşır.

Arap takvimine göre “Rebiülevvel” ayının 12’nci gecesi olan bu gece, Hazreti Muhammed’in doğduğu gece olarak bilinir. Müslümanlar için kutsal bir gecedir. İbadet yerleri kandillerle donatılır, aydınlatılır. Evlerde helva ve şerbet yapılır. Komşulara dağıtılır. Kuran ve Mevlid okunur. 571 yılında dünyaya gelen Hazreti Muhammed’in doğum gününü “mevlid törenleri ile kutlama” geleneği, ölümünden 600 yıl sonra 1232 yılında başlamıştır. Kur’an’da ‘mevlid kandili’ ile ilgili bir buyruk yoktur. Hazreti Muhammed’in doğum gününün kutlandığı törenlerde, doğumu anlatan değişik metinler okunur. Bunlara “mevlid” adı verilir.Fakirleri unutmayınız. Türk dilindeki mevlidlerin en ünlüsü ve günümüzde de Türk halkının benimsediği mevlid, “Süleyman Çelebi”nin “Vesilet - ün Necat”i, (Kurtuluş Yolu)’dur. 1351 yılında Bursa’da doğan Süleyman Çelebi, bu geceyi söyle anlatır:

“Bû gelen “ilm-î ledün” sultânıdır/Bû gelen tevhîd ü irfân kânıdır/Bû gîce ol gîcedir kim, ol şerîf/Nûr ile âlemleri eyler latîf” (Veladet Bahri).
Müslümanlar için kutsal gecelerin, kandil günlerinin, diğer gecelerden ve günlerden farklı yanları vardır. Böyle geceler ve günler birlik ve beraberliği güçlendirme firsatı yaratır. Dargınlar barışır. Kırgınlıklar ortadan kalkar. Aileler bir araya gelir. Küçükler büyüklerinin elini öper, hayır duası alır. Fakirler, kimsesizler hatırlanır. Ölmüşlerin mezarları ziyaret edilir. Ölmüşler için Fatiha okunur. Verdiği nimetler için Allah’a şükredilir. Sayın okuyucularımın hem Mevlid Kandillerini hem de Sevgililer Günlerini kutlarım.