Siirt, EMITT Fuarı‘nda büyük ilgi gördü

EMITT 2011 Fuarında açılan Siirt standı ziyaretçilerin akınına uğruyor.



Siirt Valiliği‘nce bu yıl 15’ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı‘nda açılan stant, fuara gelen ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da ziyaret ettiği Siirt standı, valilerin ve ziyaretçilerin büyük ilgisiyle karşılaştı.

Stantta uygulanan görsel çalışmalar beğeni topladı. Siirt’in yöresel ürünleri olan Siirt Fıstığı, Pervari Balı, Zivzik Narı Bıttım Sabunu ve Siirt Battaniyesi, büyük ilgi gördü. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), dünyanın en büyük 6. Turizm fuarı olduğuna dikkat çeken Siirt Valisi Musa Çolak, bu fuarda Siirt’i etkin bir şekilde tanıttıklarını belirterek, turizmcilerin dikkatini Siirt’e çektiklerini söyledi.
Amaçlarının Siirt’in sahip olduğu tarihi, kültüler ve doğal güzelliklerini daha geniş kitlelere tanıtmak olduğunu belirten Vali Çolak, "İlimizin sahip olduğu zengin kültürel mirasımızı ve tescilli ürünlerini her ortamda tanıtmayı hedefliyoruz. Dünyanın en önemli fuarlarından olan EMITT Fuarında da Siirt’e has ürünleri olan Siirt Fıstığı, Pervari Balı, Zivzik Narı, Bıttım Sabunu ve Siirt Battaniyemizi etkin bir şekilde tanıttık. Çok güzel bir stant hazırladık. Standımıza Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay’ın yanı sıra Valililerimiz ve il dışında yaşayan hemşehrilerimiz büyük ilgi gösterdi. Bu yıl ilk defa özel sektör temsilcilerimize de yer verdik. Yaptığımız bu çalışma önümüzdeki dönemlerde ekonomimize olumlu katkı yapacağına inanıyoruz." dedi.

Fuara katılan özel sektör temsilcilerinden olan işadamı Nihat Avcı, yer verdikleri için Vali Musa Çolak‘a teşekkür ederek, "Özel sektör olarak bu fuarda yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Tanıtıp, pazarlamaya çalıştığımız Siirt fıstığına büyük ilgi var. Çeşitli iş adamlarıyla görüşmeler yapıyoruz. Ancak şunu da vurgulamadan geçemeyeceğim. Profesyonel ve büyük düşünmenin zamanı çoktan gelmiştir. Özel sektörün bunu bir an önce görmesi ve ona göre planlarını yapması gerekiyor." diye konuştu.