Erzincan’ın kurtuluş yıl dönümü kutlandı

Erzincan‘ın düşman işgalinden kurtarılışının 93. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Havanın soğuk ve kar yağışlı olmasına aldırmayan binlerce Erzincanlı törenlere katılarak kurtuluş coşkusunu yaşadı.



Kurtuluş çoşkusu Erzincan Belediye Sarayı önündeki Atatürk Anıtı‘na çelenk sunumu ile başladı. Törene Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Abdulkadir Demir, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ergüder Toptaş, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, askeri, sivil erkân ve vatandaşlar katıldı. Garnizon Şehitliği‘nin gezilmesi ve buradaki şehitliklere çelenk sunumunun ardından Vali Abdulkadir Demir makamında tebrikleri kabul etti. Törenler Ordu Caddesi üzerinde yapılan kutlama programı ile devam etti.
Vali Abdulkadir Demir, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Ergüder Toptaş, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır’ın halkın bayramını kutlamasının ardından, milis kuvvetler
komutanı temsili olarak Türk bayrağını göndere çekti.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, “Bugün Erzincanımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümünü kutluyor olmanın haklı gururunu ve onurunu hep birlikte yaşıyoruz. Kurtuluş bayramımız kutlu olsun. Erzincanımız tarih içerisinde çok büyük acılar, felaketler, yokluklar ve insafsızca zulümler yaşamıştır. Geçtiğimiz yüzyılda Erzincan‘ımızın yaşadığı işgal günleri ve muhacirlik dönemleri de ecdadımız için yokluk, yoksulluk ve çile dolu yılları beraberinde getirmiştir. Bölgedeki Ermeni çeteleri birlikte hareket ettikleri Rus kuvvetlerinin Bolşevik İhtilali sonrasında bölgeden çekilmesiyle birlikte kontrolü tamamen ele geçirerek Erzincan ve havalisinde yaptıkları zulüm ve katliamlarla zaten yokluk, çaresizlik içerisindeki insanımızı neredeyse yok olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakmıştır.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Çakır’ın konuşmasının ardından Erzincan Belediyesi Mehteran takımı bir gösteri sergiledi. Daha sonrada 3. Ordu Komutanlığı askerlerinin geçit töreninin ardından Ordu Caddesi üzerindeki törenler sona erdi. Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü kutlamaları akşam yapılacak etkinliklerle devam edecek.