'kafesten Bir Kuş Uçtu' Gebzelilerden Yoğun İlgi Gördü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Şehir Tiyatroları `Kafesten Bir Kuş Uçtu` (Guguk Kuşu) adlı oyununu Gebzeliler için sahneledi.

'kafesten Bir Kuş Uçtu' Gebzelilerden Yoğun İlgi Gördü

Kültür Sanat Günleri kapsamında Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde perde açan oyuna Gebzeliler yoğun ilgi gösterdi. Guguk Kuşu`nda otoritelerin sağır ve dilsiz olduğunu düşündükleri yarı Amerikalı yarı Kızılderili Reis Bromden, makine adına Büyük Hemşire tarafından yönetilen bir akıl hastanesinin hikâyesini anlatıyor.
Yunus Emre Bozdoğan’ın yönetmenliğini yaptığı oyunda dekor tasarımı Tayfun Çebi, kostüm tasarımı Funda Çebi Bozdoğan, ışık tasarımı ise Cafer Yiğiter’e ait. Müziklerini Fatih Veli Ölmez’in yaptığı oyunun dramaturg ve yönetmen yardımcılığını Sündüz Haşar, hareket düzenini ise Cihan Yöntem üstlendi.


BARIŞ FALAY VE ENGİN BENLİ BAŞROLDE
Ken Kesey’in aynı adlı romanından sahneye aktarılan ve uyarlamasını Dale Wasserman’ın yaptığı oyunda Şehir Tiyatroları’nın başarılı oyuncuları rol aldı. Mc Murphy’i Barış Falay’ın canlandırdığı oyunda hemşire Ratched’i Eylem Tanrıver Varlı, Reis Bromden’i Engin Benli, Harding’i Aydın Sigalı oynadı. Oyunda ayrıca Billy’i Erdem Irmak, Martini’yi Tekin Ezgütekün, Cheswick’i Cemal Aldıç, Scanloon’u Taylan Ertuğrul, Dr. Spıvy’i Nuri Karadeniz, Williams’ı Ozan Şahin, Warren’ı Utku Oğuz, Candy’i Işık Öztorun, Sandra’yı Seçil Onur, Hemşire Flınn’ı Nurcan Tural, Hemşire Nakamure’i Senem Akman, Albay Matterson’u Mustafa Arpacıoğlu, Ruckly’i Aytek Mete Elgün, Fredericks’i Ferdi Yıldız, Ellis’i Volkan Dinç ve Sefelt’i Talha Kaya canlandırdı.