Hopa olaylarında tutuklananların serbest bırakılması için Tbmm önünde eylem

Başkent'te bir grup öğrenci Hopa olaylarında tutuklananların serbest bırakılması için TBMM önünde eylem yaptı.

Hopa olaylarında tutuklananların serbest bırakılması için Tbmm önünde eylem
Grup eylemin ardından arkadaşları için topladıkları dilekçeleri Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e vermek üzere eyleme katılan CHP’li vekillere teslim etti.
Çankaya, Atatürk Bulvarı Meclis girişinde toplanan bir grup üniversiteli öğrenci Hopa olaylarında tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılması eylem yaptı. "Gerçek adalet için hopa tutukluları serbest bırakılsın" pankartı açan grup, "AKP’den hesabı gençlik soracak", "Hayal değil gerçek sokak özgür kalacak" sloganları attı. Eyleme CHP Malatya Milletvekili Veli Ağababa, CHP Uşak Milletvekili Dilek Yılmaz, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, CHP İzmir Milletvekili İlhan Cihaner’in de aralarında bulunduğu çok sayıda CHP’li vekil ile tutuklu öğrencilerin aileleri katıldı.
Eyleme katılan CHP’li Ağababa, Türkiye’de uzun süredir hukuksuzluk sürdüğünü savundu. Tutuklamaları eleştiren Ağababa, soruşturmayı yürüten savcı hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti. Eyleme katılan diğer CHP’li vekillerde yaptıkları kısa açıklamalarda tutuklamaları protesto etti. Eylem grup adına yapılan açıklamanın ardından son buldu. Öğrenciler yanlarında getirdiği ve arkadaşlarının serbest kalması için topladıkları dilekçeyi Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e vermek üzere CHP’li vekillere teslim edip, eylemlerini bitirdi.