Bakan Günay, Hacı Bayram Camii Çevresini Gezdi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Büyükşehir Belediyesi tarafından Hacı Bayram Camii çevresinde süren restorasyon ve alt yapı çalışmalarını yerinde inceledi.

Bakan Günay, Hacı Bayram Camii Çevresini Gezdi
Yapılanları çok beğendiğini kaydeden Bakan Günay, "Burası saklı bir kentmiş." dedi.

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya’nın Ankara Kalesi ve Hacı Bayram Camii çevresinde süren restorasyon ve alt yapı çalışmalarını incelemelerinin ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da bölgeyi gezerek yapılanları yerinde gördü. Büyükşehir Belediyesi’nin Hacı Bayram Camii’nin tarihine uygun bir şekilde yenileme çalışmalarına başladığı toplam 7 sokakta incelemelerde bulunan Bakan Günay, Avizeciler Çarşısı olarak da bilinen bölgeyi de gezerek esnafla sohbet etti. Çalışmaları çok beğendiğinin altını çizen Bakan Günay, Güvercin, Adliye, Eti, Eti Zafer, Sevim, Akgün ve Kutlu Sokak’taki yıkılmaya yüz tutmuş evlerin tarihine yakışır bir şekilde Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilendiğini belirterek, bu hızla giderse çalışmaların en kısa sürede bitirebileceğini ifade etti.
Bölgede kötü görüntüye neden olan elektrik direklerini kaldırarak, tüm kabloları yer altına alan ve alt yapıyı da yenileyen Büyükşehir Belediyesi’nin, çalışmaların ardından sokaklardaki yolları da tarihine uygun bir şekilde düzenleyeceği bilgisini alan Bakan Günay, "Burası saklı bir kentmiş." ifadelerini kullandı.