Satrançta Kendinden Büyükleri Mat Etti

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bir ilköğretim öğrencisi aralarında doktor, öğretmen ve mühendislerinde bulunduğu satranç turnuvasında üçüncü oldu.

Satrançta Kendinden Büyükleri Mat Etti

Ergenekon Şehit Mehmetçik İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Anıl Adaş, Osmaniye’de düzenlenen ve yaş sınırının olmadığı çevre il ve ilçelerden aralarında doktor, mühendis ve öğretmen ve diş hekimlerinin de bulunduğu 80 kişinin katıldığı satranç turnuvasında üçüncü oldu. Ayrıca turnuvada dereceye giren ilk 10 kişi içerisinde Anıl’ın yaşında kimse olmaması ise dikkat çekti.

Turnuvada üçüncü olmasında ailesi ve öğretmeni Mehmet Eyvaz`ın büyük katkısı olduğunu söyleyen Anıl Adaş, çok mutlu olduğunu belirtti.

Anıl’ın okulda boş zamanlarında satranç oynadığını anlatan Mehmet Eyvaz, “Öğrencimiz Mayıs 2011’de kendi yaş grubunda Türkiye birincisi olmuştu. Dersleri çok iyi. Öğrencimizle gurur duyuyoruz. Kendisine biz atom karınca diyoruz” dedi.

80 Yıl Cumhuriyet Lisesinde öğretmen olan baba Ufuk Adaş ise “Oğlumun satrançta büyük ilgisi var. İlköğretime başlamadan önce satranç oynamaya başlamıştı. Oğlumla gurur duyuyorum. Başarılı olmasında emeği geçenlere teşekkür ederim.” diye konuştu.