Vali Yardımcıları ve Kaymakamlardan Depremzedelere Ziyaret

Van Valiliği tarafından oluşturulan Kriz Merkezi`nde görevlendirilen vali yardımcıları ve kaymakamlar, depremzedeleri ziyaret etti.

Vali yardımcıları ve kaymakamlar, depremzedelere yönelik yardımların dağıtımlarına da bizzat iştirak ettiler.

Yeni Mahalle`de Muşlular Sokağı`na giden Eğitim Müfettişi Tahsin Aksu, yatalak olan ve 24 saat makineye bağlı olması gerektiği halde, elektrik probleminden dolayı sıkıntı yaşayan bir hastayı çadırında ziyaret etti ve jeneratör temini için talimat verdi. Diğer yandan Bostaniçi Beldesi Şafak Mahallesi`ni gezen Van Vali Yardımcısı Murat Uzunparmak, 26 kişinin kaldığı bir çadırı ziyaret etti ve bu aileye iki çadır, gıda, ısıtıcı, battaniye gibi yardımları ulaştırdı. Yalova Termal Kaymakamı Bilal Şentürk ise,Selimbey Mahallesinde çadırları ziyaret etti. Evleri yıkılmış olan ve engelli bir çocukları bulunan 6 kişilik aileyi ziyaretinde Şantürk, ailenin ihtiyaçlarıyla ve sağlık problemleriyle ilgilendi.

Van Vali yardımcısı Mustafa Çiftçi ise, Altıntepe Mahallesi`nde misafir olduğu bir çadırda, 2 yıl boyunca kansere karşı mücadele veren ve imkanları kısıtlı olduğu için tedavi olamayan bir depremzedenin tedavi masraflarının karşılanacağı müjdesini verdi. Ayrıca Sinan Yıldız, Ahmet Demirci, Altuğ Çağlar, Nurullah Ertaş, Atay Uslu Ve Albay Naci de diğer mahallelerimizi gezerek depremzedelere yardımda bulundu. Yardımların, vali yardımcıları ve kaymakamlar bizzat dağıtılması, vatandaşları sevindirdi.
Kaynak: İHA