Türk Eğitim Sen: Özür Grubu Tayinleri İçin Meb Önündeyiz

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, binlerce öğretmenin özür grubu tayini beklediğini belirterek, "Milli Eğitim Bakanlığı, 10 Aralık tarihine kadar özür grubu tayinlerinin yılda iki kez yapılacağını açıklamazsa, Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yapacağız.

" dedi.
Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, yaptığı yazılı açıklamada özür grubu tayinlerinin yılda bire indirilmesinin, öğretmenlerin hakkını gasp anlamına geldiğini söyledi. Koncuk, "MEB kazanılmış bir hakkı öğretmenlerin elinden alarak, büyük bir suç işlemektedir." dedi.
Binlerce öğretmenin infial halinde olduğunu dile getiren Koncuk, "Sağlık sorunları ya da eğitim nedeniyle özür grubu tayini isteyen bir öğretmenin dört ay daha beklemeye zamanı dahi yokken, ona ‘bekleyeceksin’ demek adeta işkenceyle eşdeğerdir." diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in, özür grubu tayini bekleyen öğretmenlerle empati kurmasını isteyen Koncuk, "Sayın Bakan kendisini ailesinden ayrı kalan, sağlık sorunları ile boğuşan, yüksek lisans ya da doktora yaparak eğitimini sürdürmek isteyen öğretmenlerin yerine koymalı ve ne hissettiğini bizlere anlatmalıdır. Özür grubu tayinlerinin yılda bir kez yapılması kararı, Ulusal Öğretmen Stratejisi Çalıştayı’nda da ele alınmış, bu Çalıştay’da tayinlerin yılda iki kez yapılması kararı alınmıştır. Sayın Bakan Dinçer, Çalıştay sonuçlarını dikkate almayacaksa, o halde bu Çalıştay için neden bu kadar emek, zaman ve enerji harcanmıştır?" dedi.
Binlerce öğretmenin özür grubu tayini beklediğini ifade eden Koncuk, "Milli Eğitim Bakanlığı, 10 Aralık tarihine kadar özür grubu tayinlerinin yılda iki kez yapılacağını açıklamazsa, Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yapacağız. Sendikamız, özür grubu mağduru öğretmenler, eşleri ve çocuklarıyla birlikte Bakanlık önünde Bakan Dinçer’i protesto edecek ve özür grubu tayinlerinin yılda iki kez yapılmasını isteyecektir." şeklinde konuştu.