Mustafa Kamalak: Günümüzün Yezitleri Kan Akıtmaya Devam Ediyor

Aşura Günü etkinliklerine katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, günümüz yezitlerinin kan akıtmaya devam ettiğini söyledi.

Hicretin 61. yılında Hz. Hüseyin’in şehit edildiğini anımsatarak “O tarihten bu yana bu yaramız hiçbir zaman kapanmadı kapanmayacaktır da. Dün yezit Hz. Hüseyin’i şehit etmişti. Günümüzün yezitleri de kan akıtmaya devam ediyor. Bu gelişmeleri acıyla gözyaşlarıyla takip ediyoruz.” dedi.

Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği’nce (Caferider) Halkalı Aşura Meydanı`nda düzenlenen ``Evrensel Aşura Matem Merasimi``ne çok sayıda Caferi katıldı. Kur`an-ı Kerim okunarak başlanan törende mersiye ve ilahiler okundu. Bu sırada törene katılanlar gözyaşını tutamadı.

Törende konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Ortadoğu’nun ateş çemberine dönüştürülmeye çalışıldığını belirtti. Kamalak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ölen de öldürülen de Müslüman ama emri verenler yezitlerdir. Ellerindeki silahlar yezitlerin silahıdır. Eğer insanlar özgür yaşayamazlarsa kendi şahsiyetlerini ve varlıklarını anlamsız hale getirirler. Hz. Hüseyin, yezidin biat etme teklifini asla kabul etmedi ve şehadeti göze aldı. Peygamber efendimizin torunu asla ve asla bunu yapmazdı ve yapmadı. Şehitliği tercih etti doğru olanı yaptı. Tüm insanlığı adalete kurtuluşa davet etmek evrensel barışı sağlamak bizlerin görevidir. Birlik etrafında buluşalım. Geçici menfaatler için yezitlere boyun eğmeyelim.”