Kavaklıdere’ye 15 Derslikli Lise Yapılacak

Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası çerçevesinde Muğla’nın Kavaklıdere ilçesine, 1 milyon lira değerinde 18 derslikli lise binası yapılacak.

Binanın protokolü, Valilik 75. Yıl Salonu`nda düzenlenen törenle imzalandı. Törene Muğla Valisi Fatih Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Gürbüz Karabulut, Kavaklıdere Belediye Başkanı Nuray Bozyer, İl Genel Meclisi Üyesi Saffet Karabıyık ve hayırsever işadamı Halil İbrahim Boz katıldı.

Burada konuşan Vali Şahin, Kavaklıdere`ye büyük önem verdikleri belirterek, "Sıkıntısı olmayan bir ilçemiz. Buraya öğretmen lisesi yapılmasına karar verilerek uygulamaya geçildi. Önümüzdeki dönem bir binaya ihtiyacı olacağı için böyle bir oluşum planlandı. Hem belediyemizin hem de hayırseverimizin katkısı var, geri kalanını ise valilik olarak biz tamamlayacağız.” dedi. Başkan Bozyer ise ilçeleri Muğla’nın arka bahçesi olarak görünmesine rağmen eğitimde her geçen gün çıtayı yükselttiklerini belirterek, “İlçemizde eğitimin kalkınmasından dolayı çok mutluyuz. `Devlet–millet el ele, Kavaklıdere ileriye` diyoruz. Hayırseverin ilçemize yaptığı destekten dolayı kendisini kutluyorum.” şeklinde konuştu. 78 yaşındaki hayırsever işadamı Boz da doğup büyüdüğü memleketine kalıcı bir eser bırakmaktan dolayı çok mutlu olduğunu kaydederek, okulun açılmasını dört gözle beklediğini söyledi.

Konuşmaların ardından, lise binasının protokolü imzalandı. Muğla genelinde bugüne kadar toplam 86 okul protokolü kapsamında bin 13 derslik, iki kapalı spor salonu, bir konferans salonu ve üç lojman inşa edildi. Hayırseverler tarafından eğitime yapılan katkı, 107 milyon 775 bin liraya ulaştı.