Hizkonfed Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu (HİZKONFED) olağan genel kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Nezaket Emine Atasoy, katılan delegelerin oy çoğunluğunu alarak yeniden yola devam dedi.
İzmir’in ilk resmi ve Türkiye’deki tek bayan başkanı bulunan Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu, olağan genel kurul toplantısı, İzmir Dernekler İl Müdürlüğü`nde gerçekleştirildi. İzmir’de bulunan 40`ı aşkın dernek ile 7 federasyondan oluşan HİZKONFED, oluşturulan yeni yönetim kurulu ile olağan genel kurulu yapıldı. Kurulun delege olarak hazirun listesinde seçim hakkı bulunan delegenin yüzde 88’inin oylarıyla HİZKONFED Başkanı Nezaket Emine Atasoy yola devam dedi.
Erol Eroğlu’nun divan başkanlığında, tüzük gereğince oy çokluğu ile konfederasyon yeni yönetim ve denetim kurulu seçildi. Atasoy’un listesi, oy çokluğuyla tekrar yönetim kurulu olarak seçilerek, yapılan ve yapılması düşünülen faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Son olarak Atasoy yaptığı teşekkür konuşması ve ardından dilek ve temenniler iletilerek kapanış gerçekleştirildi. Atasoy, yapılması düşünülen faaliyetler arasında daha önceki sene faaliyete geçirilen ‘ailem projesi’ kapsamında ‘Sertifikalı Evliler Projesi’nin tekrar başlatıldığını söyledi. Atasoy önümüzdeki dönemde AB, İZKA, İŞ-KUR ve BM projeleri hazırlanacağını açıklayarak, “İzmir şehrimize, projeler üretmek ve EXPO ile ilgili yeni projelerin geliştirilmesini sağlayacağız. Expo2020 için sağlık ve çevre konularında şehrimize uygun çalışmaların yapılmasını düşünüldü. Geçmişten güç alarak delegelerimizin bize verdiği yetki ve yeni yönetim kurulumuzla dahada etkin rol alacağız. Milli ve manevi değerlerimize de sahip çıkarak, Expo’dan, eğitime, iş istihdamından sağlığa kadar her alandaki faaliyetlerimiz artarak devam edecek. Bize katılmak isteyenler de her geç gün artıyor, buda bizim güçümüze güç katıyor.” şeklinde konuştu. Atasoy, yeni yönetimini görev dağılımını ilk toplantıdan sonra açıklanacağına da kaydetti.
Değiştirilen tüzük maddesiyle yönetim kurulu üye sayısı 15`ten 21`e yükseltildi. Bunun sonucunda yeni Yönetim Kurulu Listesi şöyle oluştu:

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER:
Nezaket Emine Atasoy (başkan; Arif Şen, Bahattin Kılıç, Ekrem Selimler, Erhan Şen, Ersin Düzyol, Erol Eroğlu, Güler Kuran, Gülgün Yorgancılar, Hasan Gani, Hüsniye Karpat, Haluk Tongansoy, Hatice Pekesen, Hüseyin Ercan, Mehmet Türel, Suat Korkmaz, Yavuz Alphan, Yakup Baş, Vahap Savaşan, Zerrin Tuncel, Zübeyde Nacar.


YEDEK ÜYELER:
Nilgün Karaşahin, Yıldız Sağtekin, Atilla Güdeoğlu, Şefika Blöchlingerh, İbrahim Koçak, Muazzez Doğan, Gönül Beşikmediha Balbakan, Mustafa Y. Göksedef, Erdoğan Kayım, Emir Maden, Maksut Kâhyalar, Özlem Karadağ, Özge Emreol, Murtaza Gül, Neşe Günhan Bağır, Fatmagül Aydemir, Hale Şahingiray, Nazire Yeşil, Başidris Avcı, Rahmi Altın.


DENETİM KURULU ASİL ÜYELER:
Candan Kalafatoğlu, Fatma Çamcılar, İmren Beşik, Medine Ürek, Seher Koç.


YEDEK ÜYELER:
Ayşem Yazıcı, Mustafa Öz, Seher Çelik.